Jump to content

pomoć oko izračuna mirovine


caymanhf

Preporučene objave

Možete si računati oko 4.200-4.300 kn

 

Dakle ukoliko imate zvanje viši policajac(naravno ne rastom :-D )odlaskom u mirovinu to vam je u rangu čina HV-a - narednik a s obzirom da navodite ostvareni status HRVI i odlazite u mirovinu utvrđuje vam se zvanje policijski inspektor tj u rangu HV-a časnički namjesnik.Mislim da vam je sad jasnije ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma jasnije mi je sada , hvala na trudu ali baš razmišljam kojim kriterijima razlikuju dodijeliti nekome opću a nekome profesionalnu.Po onom što sam pročitao na stranicama HZMO-a o odlasku u invalidsku vojnu mirovinu,onaj kojemu je prvo zaposlenje bilo u Mup-u ili HV-u, neprekidno kroz cijeli rat do danas i ako je ranjen,ozlijeđen ili obolio za vrijeme DR-a trebao bi dobiti opću, no međutim vidim da u praksi to i nije baš tako.Kod mene u gradu tko god je bio na IKI u HZMO-u kod određenog vještaka, a dolaze jedanput tjedno iz ZG, svako je dobio profesionalnu. :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ninosk je napisao:

Mislim da češ imati oko 5000 kn ,imam poznanika koji ima isto zvanje,staž i ostale stvari i ima 5300 kuna mirovinu :namiguje:

 

 

Mirovina bi iznosila 5.300 kn ukoliko se dobije opča nesposobnost vjerojatno ti kolega ima tu vrstu nesposobnosti pa mu je i faktor veči.

 

A što se tiče opče i profesionalne sve ovisi o stažu,god. statusu HRVI ,ratnom putu i nizu ostalih faktora(bolest,ranjavanje,ozlijeda...,pogoršanje bolesti..datum početka lječenja,dužini i vrsti izloženosti osiguranika traumatskim događajima itd.itd.) koji su za svakog zasebni i po nečemu specifični.

Po nekom nepisanom pravilu ide prvo prof. koja se kasnije na zhtijev osiguranika(argumentiran) prevodi u opću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još 1991. smo u uletjeli u zasjedu, tu sam ispao iz kombija i potrgo kičmu, odma na operaciju, oni me zakrpali i nakon 6mjeseci sam prekinuo bolovanje i vratio se u spec.Mup-a.Dugo godina sam se s tim nosio a sada mi počinju noge atrofirati jer su mi glavni živci lijeve i desne noge kronično oštečeni.Prije par godina me oplelo u glavi, dobio PTSP i tako jedno vrijeme radio i onda puko ko livada i došo do mirovine takve kakva je.Ne preostaje mi drugo već da prvom prilikom zatražim vještaćenje da mirovinu prebacim u opću jer je došlo do pogoršanja i moram opet na operaciju na ugradnju fiksatora od titana za kičmeni stup, a baš nikako nemam volje opet prolazit kroz sve to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija