scenthr objavljeno: 18. veljača 2009. Dijeli objavljeno: 18. veljača 2009. Pitanja glase: 1. Prošireni Kolektivni ugovor Poslodavca i radnika se odnosi na koje strane 2. Ako je proširen odnosi li se na sve zaposlene (slično kao K.U. o visini minimalne plaće)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sue odgovoreno: 18. veljača 2009. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2009. 1. valjda mislis na koga se primjenjuje? na citavu djelatnost, ako je recimo u pitanju graditeljstvo - na sve poslodavce i na sve radnike u toj djelatnosti, bez obzira jesu li ili nisu clanovi sindikata. 2. da, slicno je, ali se primjenjuje, kako sam navela, samo na zaposlene u toj grani, djelatnosti. nema kolektivnih ugovora na nacionalnom nivou, takav je bio samo taj iz 98. o minimalnoj placi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scenthr odgovoreno: 19. veljača 2009. Autor Dijeli odgovoreno: 19. veljača 2009. 1. Da, zanima me na koga se točno primjenjuje. Ne mogu isčitati to iz zaglavlja Kolektivnog ugovora poslodavca i radnika. "Kolektivni ugovor poslodavaca i radnika Narodne novine br.: 84 11.07.2005." 3. Ako je proširen, to znači da ugovorne strane samim uspostavljanjem ugovora o radu padaju pod važenje proširenog kolektivnog ugovora za tu granu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scenthr odgovoreno: 20. veljača 2009. Autor Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2009. scenthr je napisao: 1. Da, zanima me na koga se točno primjenjuje. Ne mogu isčitati to iz zaglavlja Kolektivnog ugovora poslodavca i radnika. "Kolektivni ugovor poslodavaca i radnika Narodne novine br.: 84 11.07.2005." 3. Ako je proširen, to znači da ugovorne strane samim uspostavljanjem ugovora o radu padaju pod važenje proširenog kolektivnog ugovora za tu granu? Da li itko ima odgovor na ova gore pitanja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sue odgovoreno: 23. veljača 2009. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2009. tako je - primjenjuje se na sve radnike i sve poslodavce u toj djelatnosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.