Jump to content

Carina. Pomoć


_Dado

Preporučene objave

Već nekih pet godina normalno naručujem preko Amazona CD-e, knjige, DVD i slične sitnice. Sada mi je došla obavijest od pošte da mi je stigao paket i da moram platiti 86,60 kn, nazvao sam i rekli su mi da je paket ocarinjen od Fine i da je pošta još na to lupila poštarinu.

Zašto mi je sada najedanput carinjen paket, a nikada prije nije, vrijednos je manja od 300 kuna, nekih 45 dolara uključujući poštarinu i zašto mi je još pošta nabila svoju poštarinu kada sam ja uredno platio poštarinu prilikom naručivanja?

Naručivao sam preko 50 puta i nikada nije bilo niti najmanjeg problema i sada najedanput ovo.

Jel je moguće kako se žaliti, pa da se odmah to stornira, jer ako ne platim u roku 5 dana paket šalju nazad pa sam sve izgubio, ili ću morat platiti pa tražiti povrat od carine, a kasnije i od pošte šta ne vjerujem da ću dobiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno je različit carinski tretman robe koja se unosi u putničkom prometu s inozemstvom, od robe koju fizičke osobe primaju u poštanskim pošiljkama. U putničkom prometu je roba do vrijednosti ukupno 300 kuna, oslobođena obračuna uvoznih davanja, neovisno o načinu stjecanja robe (kupljena roba ili roba dobivena kao poklon). U poštanskom prometu je roba do vrijednosti ukupno 300 kuna oslobođena obračuna uvoznih davanja samo kada se radi o poklonu – dakle besplatnoj pošiljci, koju fizička osoba iz inozemstva šalje drugoj fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj. Roba koja prispijeva od pravnih osoba, kao i sva roba koja je rezultat narudžbi – kupoprodaje, neovisno o svojoj vrijednosti podliježe carinjenju, odnosno obračunu carine i PDV-a.

 

vidi:http://www.carina.hr/Glasnogovornik/PIOEntitet.aspx

 

Znači plati i uživaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija