Jump to content

legalizacija, građevinska?


ivap

Preporučene objave

molim pomoć makar okvirno,

kuća je sagrađena 1972, evidentirana i ucrtana, (uplanjena) u katastru 1975, no kuća nema građevinsku dozvolu,sada za kupovinu tj, podizanje stambenog kredita zahtjevaju građevinsku dozvolu, kako doći do nje , gdje , da li je dovoljno kuću legalizirati ili baš treba građevinska, koliko to košta?? kuća ima cc 60 m2 uplanjenih, a stvarnih 100 kvadrata. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebate geodetski snimak stvarnog stanja,arhirektonski snimak izvedenog stanja - sve predajete u upravni odjel za prostorno uređenje. oni izdaju rješenje o izvedenom stanju ili rješenje za formiranje građevne parcela za izgrađen objekt. ujedno moraju izadati potvrdu ministarsrva da se ne vodi inspekcijski postupak. onda geodeti rade upis građevine , a ako treba i parcelaciju - formiranje nove građevne parcele.

 

to je kad kuća nije ucrtana u katastar i upisana u gruntovnicu i posjedovni list. kod vas je ucrtana, ali ne znam da li je upisana u gruntovnicu. u svakom slučaju, postoji način da se legaliziraju kuće građene bez građevinske. ovdje je samo upitno, da li na kraju treba geodetski elaborat za upis kuće i za parcelaciju.

 

s kopijom kat. plana, posjedovnim i vlasničkim listom otiđite u upravni odjel za prostorno uređenje, oni sve znaju kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija