Jump to content

želim novi početak


destiny

Preporučene objave

Pozdrav

 

Situacija je slijedeća: bivša supruga je razvrgnula brak na ružan i bolestan način, zatim je potegnula brakorazvodnu parnicu u kojoj opet na sebi svojstven način (sebično do bola) postavljala ,uvjete, zahtjeve učila poslu i djelatnike czss-a i sudce i odvjetnike…a mene je prikazivala ko ratnog zločinca i cijelo to vrijeme je živjela sa mnom u «našem» stanu za koji nije dala ni kune ,a ni režije nije plaćala . Pošto sam ja bio strpljiv i stojički sam trpio njene objede i podmetanja jer mi je jedini cilj bio dobiti skrbništvo nad malodobnim djetetom,na kraju priče, istina je izašla na vidjelo i pravda je pobijedila- dobio sam skrbništvo. Trenutno je rješenje o istom u žalbenom postupku na županijskom sudu. Problem je sad što ona uopće ne želi ni razgovarati o podjeli imovine, a kamoli dati neki prijedlog za isto.Nemoram ni spominjati da i dalje ne daje ni kune za troškove , a i to što skuha ..skuha tak malo da kad ja dođem s posla obično si sam spremim nešto. Sve ja to toleriram zbog djeteta,al naravno ne mislim dovjeka to trpiti . Ona tvrdi da je pol stana njezino, a ja joj kažem da je njezino samo pola otplaćenog dijela, naravno da ona to ne želi prihvatiti jer misli da ju ja želim izigrati..?????.. uz to vrijednost stana je skoro jednaka dugovima po kreditima za taj stan.

Meni se taj stan i ne sviđa baš, al je stvoren za malu djecu (vrtić i škola na 50 m) pa ga ja zato ne bih prodavao jer je dijete skroz naviknuto na njega i na samostalni odlazak i dolazak iz škole. Bivša u svom stilu nastupa, ako ona ne može u njemu živjet neće nitko ????

Pitam Vas na koji način da se ja s njom raskusuram za sva vremena ,a da ne moram prodati stan ???

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško Vama uh!

 

Vi vrlo dobro znate da se sva stečena imovina od 01.07.1999. dijeli na pola, odnosno na jednake dijelove, tako isto i dugovi i slično.

 

Također mislim da ste svjesni da se Vi sa tom, ne znam kako da je nazovemo, nećete ništa nikada dogovoriti, i nemojte biti naivni, jer da ste se ikada išta mogli dogovoriti kod rastave i ostalih stvari ne biste danas imali problema.

Biti ćete prisiljeni ići u imovinski postupak, i taj će trajati jako dugo.

Osobno ja držim da bi svaka opcija bila bolja no živjeti sa takvom osobom, jer ovo što Vi sada imate nije život, a nije ni za dijete da to sve gleda.

Žena Vam je jako nesretna i nezadovoljna, dok se tako ponaša, a najgore je što toga nije svjesna a naročito nije svjesna da je ona uzrok svoje vlastite nesreće pa se očito na Vama liječi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru

"dijagnoza" je potpuno točna.ne mislim se s njom zavlačiti u dugotrajne parnice , iz prostog razloga što sam ja taj koji plaća i ratu i režije za taj stan. nema snmisla da plaćam troškove života nekome tko se potrudio da mi zagorča život na razne načine. :svorc:

treba mi savjet ...šta i koliko da joj ponudim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi Vam se na to odgovorilo, mora se znati možete li Vi njoj nešto ponuditi. Ima raznih opcija. No vi kažete da plaćate i kredit i režije i sve. Kredit je zajednički i ona je dužna dati Vama polovicu za kredit.

kako kažete a i znam iz iskustva, to su mukotrpne i bezvezne parnice. No imate li financijskih sredstava, zatražite od nje da Vam isplati polovinu stana i odite glavom bez obzira. Nemate li dovoljno sredstava ne znam što ćete. No opet Vam kažem NEĆETE SE S NJOM NIKAKO moći dogovoriti. To je jednostavno takav tip žene.

Ukoliko vodite barem nekakve razgovvore, pokušajte ju pitati što bi ona željela i na koji način da to sve riješite.

Kažete da Vam ovaj stan odgovara radi vrtića i općenito radi djeteta, pa možda da joj kupite nekakvu garsonjeru, no već imate kredit pa doista ne znam što bi se tu napravilo. Važno je i da li ona ima kuda otići.

Što se tiče režija, koje plaćate, pa kredita, pa ona niti kuha niti ne, držim da bi ipak bilo najjbolje pokrenuti imovinsku parnicu, neka onda sud odredi što će biti.

Da sam na Vašem mjestu, ja ništa ne bi kupovala za ručkove, i slično, već bi si organizirala za sebe i dijete negdje nešto, zavisi i gdje živite, ako treba i rublje bi dala prati bilo gdje pa neka ona radi što hoće.

Doista mislim da Vi stvarno sa tom osobom nećete ništa postići do sudskog postupka, no onda će sud prodavati stan i dijeliti imovinu kome što i koliko pripada.

Da li se ona ikada izjasnila što ustvari hoće, jer izvinite ovaj Vaš trenutni način života je bez veze i za vas i za dijete.

 

Samo što dalje od nje i samo tako ćete se srediti, a način na koji ćete to izvesti zavisi od Vaših financijskih mogućnosti.

Držim Vam fige i želim Vam sreću

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Da bi Vam se na to odgovorilo, mora se znati možete li Vi njoj nešto ponuditi. Ima raznih opcija."

 

Presuda još nije pravomoćna , ali sud je dodijelio djete meni , a njoj da mora plaćati alimentaciju od 1000 kn, pošto ona već dugo ne radi ( dala je otkaz živa i zdrava ???)i nedaje ni kune i ovako i onako..ja sam mislio da joj ponudim da se iseli, bez "otpremnine" , a ja ju neću tražiti alimentaciju i preuzet ću i dalje sve kredite. Spreman sam to sve staviti na papir i ovjeriti kod javnog bilježnika, ali imam dva problema:

1.kako sataviti "taj papir"

2.kako se osigurati da se danas-sutra ona opet ne pojavi i kaže da ima pravo na pola stana :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ste Vi nadasve pošteni u onom što mislite i što joj želite ponuditi.

Sve bi to bilo dobro kada biste imali osobu sa kojom se možete dogovarati, no i sami ste rekli da je teška i moje osobno mišljenje je da se nikako nećete moći s njom dogovoriti.

Prvo razgovarajte s njom i recite joj ovo što ste napisali, da preuzimate sve kredite na sebe, da Vam neće trebati plaćati alimentaciju, ali da se iseli.

Milslim da će ona teško prihvatiti iselenje,jer je zato i dala otkaz kako Vi to navodite.

Pazite, može se vrlo lako dogoditi da ćete i njoj plaćati uzdržavanje, jer ne radi, no ne znam točno kako to ide ako sama da otkaz, pa ne bih htjela pričati Vam gluposti.

Može se sastaviti papir, uz sve te navode, koje ste rekli, što sve preuzimate i slično, no obvezno klauzula da se ona odriče polovine stana, kao i to da nikada ubuduće neće imati potraživanja iz stana i dr.

Odite najbolje na sud, imaju besplatne uredujuće suce koji će Vas posavjetovati, što u ovom slučaju raditi.

Ona Vama niti će plaćati alimentaciju a niti će iseliti. Kako je izgubila spor, u ovom dijelu kojeg navodite, ne vjerujem da će se pomiriti sa svim a što se vidi iz njezinog daljnjeg ponašanja prema svemu. Iskreno, mnoge žene ne mogu shvatiti, ali vjerujte što ženski mozak može smisliti gadarija, to Vi muški ne možete pojmiti.

Iskreno mi Vas je žao, ali mislim da će biti teško. Razgovarajte s njom ali hitno i odmah, ne ostavljajte to za nekada kasnije i slično, pa ćete barem znati na čemu ste, a onda na sud ali prvo provjerite da ne prenaglite, kako nebiste još i njoj plaćali uzdržavanje.

 

Voljela bih da mi javite, kada nešto poduzmete, da vidim kako je to prošlo........ nemojte dugo čekati, jer ste i sami rekli da želite novi početak, pa onda počnite i to odmah sada..............bez ikakvih odlaganja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Staviti na papir" da jedan od roditelja nije dužan uzdržavati dijete baš i ne bi išlo...

To je dužnost roditelja i pravo djeteta, u njegovo se ime traži, za njega se daje, a na ruke osobe kojoj je povjereno.

 

Imovinski odnosi (bivših) bračnih drugova su sasvim drugi par rukava.

 

@uranela,

suzdržite se komentara nalik iznesenome o ženskim i muškim mozgovima, te sličnih folklorno uvriježenih generalizacija u nastupu inspiracije. Ljudi ima mnogo i vrlo su različiti, ne klasificiraju se prema spolu u pravnoj problematici ove vrste.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nakon propalih pokušaja bilo kakvog konstruktivnog razgovora oko podjele stana sve je izglednije da ću ja isti prodati.

nakon prodaje mislim vratiti kredite koje sam digao za njega , a eveentualni ostatak podjeliti sa bivšom. naravno da bivša ne želi čuti za to , al ni ja je ne želim "sponzorirati"...

najavila je da će stopirati prodaju na način da će se uknjižiti na nekretninu.

inače na vlasničkom listu stoji samo moje ime kao vlasnika i naravno dvije banke kao teret..

zanima me , da li se ona može upisati bez mog pristanka

i da li može nekako ospriti prodaju

thx svima :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Za upis bez Vašeg pristanka, doista neznam, jer je kod nas u sustavu sve moguće i nemoguće, no što se tiče osporavanja prodaje, ukoliko vodite imovinsku parnicu ona može staviti zabranu otuđenja na nekretnini do konačne podjele, odnosno rješidbe imovinske parnice, pa stoga..........opet.......brzo s nekim kompetentnim riješite to ......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija