Jump to content

Pomoć Erste kalkulator za izračun porezne prijave...


grg4

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima uz jedno pitanjce.

 

Dakle, malo mi je to sve zbunjujuće iako sam većinu uspio sam ispuniti. Najviše me pati izračun osobnog odbitka i upisivanja postotaka i iznosa.

 

Situacija mi je sljedeća, HRVI 20%, mirovina 5.731,00kn (porez i prirez odbijeni samo u prva tri mjeseca prosle godine u iznosi nesto manje od 900kn), 2 djece na poreznoj kartici, nesto ispod 9.000,00kn prihoda od Ugovora o djelu (uplaćeno je oko 1.900,00kn poreza i prireza iz toga). Mjesto stanovanja Osijek.

 

Eto, mislim da je podataka dovoljno, dajte mi smjernice sto gdje upisati.

 

Dao sam ispuniti poreznu prijavu na dva mjesta i dobio dva razlicita rezultata pa sam odlucio probati sam, puno hvala na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da trebate pokupiti vašu dokumentaciju tj. odrezak mirovine, rodne listove djece i potvrde o redovnom školovanju (dobijete u školi), dokaz o drugim prihodima (ugovor ili izvod bank.računa ili isplatni list ...) i s tim otići referentu u poreznu. Sada je kod njih gužva i prilično su nervozni, a i što ste čekali zadnji tjedan?!

Nikako NEzaboraviti dokumentirati vaše troškove kao što su potvrda banke o uplačenim kamatama za stamb kredit,R-1 ili R-2 za troškove uređenja stambenog prostora(fasada,stolarija,grijanje,sanitarni čvor), za zdravstvene izdatke).

Referent prema vašem mbg_u vidi uplačene poreze pa će vam on jedini najbolje reći koliki je povrat. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija