Jump to content

Povećanje AVM


cagart

Preporučene objave

Sa stranica mirovinskog :

 

 

 

 

Održana 9. sjednica Upravnog vijeća HZMO-a

 

 

Dana 27. veljače 2009. održana je 9. sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na kojoj je Upravno vijeće donijelo odluke o usklađivanju mirovina od 1. siječnja 2009. Upravno vijeće Zavoda je na temelju objavljenih službenih podataka Državnog zavoda za statistiku o nominalnom indeksu bruto plaća i indeksu potrošačkih cijena – za razdoblje VII.-XII. 2008. u odnosu na razdoblje I.-VI. 2008. donijelo Odluku o aktualnoj vrijednosti mirovine od 1. siječnja 2009. Nova aktualna vrijednost mirovine za jedan osobni bod, radi određivanja mirovine i usklađivanja mirovina i ostalih prava iz mirovinskog osiguranja od 1. siječnja 2009. iznosi 57,59 kn.

 

Nova aktualna vrijednost izračunata je tako što je dosadašnja aktualna vrijednost mirovine u svoti od 56,30 kn povećana za polovicu zbroja stope promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stope promjene nominalnog indeksa bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj u drugom polugodištu 2008. u odnosu na polugodište koje mu prethodi. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, povećanje indeksa potrošačkih cijena u drugom polugodištu 2008. godine u odnosu na prvo polugodište 2008. godine iznosilo je 1,7 %, a povećanje prosječne bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj u istom razdoblju iznosilo je 2,9 %, tako da polovica zbroja iznosi 2,3 %.

 

Napominjemo da će mirovine uvećane prema novoj aktualnoj vrijednosti mirovine biti isplaćene u travnju (mirovina za ožujak), zajedno sa zaostacima za siječanj i veljaču.

 

Na sjednici su donesene i: Odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža od 1. siječnja 2009., kojom najniža mirovina za jednu godinu mirovinskog staža od 1. siječnja 2009. iznosi 55,84 kn, Odluka o osnovici za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja i o usklađivanju novčanih naknada zbog tjelesnog oštećenja od 1. siječnja 2009. , kojom osnovica za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja, nastalog zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, od 1. siječnja iznosi 1.146,76 kn.

 

 

 

I to je to :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija