Jump to content

Zaj... majstor

petrava

Preporučene objave

Naručili smo radove na krovištu prije 3 godine.

Majstor, koji nas je oduševio je počeo raditi u 6 mjesecu 2006. Ugovor smo napravili na komadu papira i majstor ga je uzeo sa sobom. Otkrio nam je krov i odugovlačio s radovima (stalno su ga zivkali ljudi kojima je trebao još nešto napraviti). Nismo prigovarali sve dok nije došlo nevrijeme... i poplavilo nam kuću. Pretrpjeli smo popriličnu štetu... rečeno je da će nam on to nadoknaditi.

Unatoč tome što smo suprug i ja pokazivali razumijevanje na "rastegnut" rok izvedbe počelo nas je zabrinjavati jer krovište nije ličilo na ono što smo dogovorili i imali smo poprilično zamjerki na rad.

Stigao je i majstor - na račun. Zamolili smo ga da popravi nedostatke i pitali što je s naknadom štete.

Odbio je popraviti nedostatke i podmiriti štetu. Došlo je do svađe i prijetio nam je.

Pozvali smo drugog majstora koji nam je preporučio odvjetnika i onda smo saznali da je naš majstor poznat po prijevarama i da je s mnogo ljudi na sudu...

Uzeli smo odvjetnicu i uputili mu nekoliko "opomena", da dođe popraviti nedostatke, da podmiri štetu, da smo voljni platiti. U jednom se trenu nismo htjeli dalje natezati s njim, ali nam je odvjetnica savjetovala da ne platimo dok se on ne očituje.

Dobili smo račun (za 100% uvečan)u 3. mjesecu 2007., pa ovrhu... sad je sve skupa na sudu.

Ugovor je kod njega, a on to negira.

Normalni smo, pošteni ljudi, svakome smo pošteno platili. Svaku lipu koju smo krvavo zaradili smo ugradili u tu kuću.

S jedne strane se ne bojim, krov je još uvijek na kući (s masom nedostataka) - krov kakav nitko živ ne bi želio.

A s druge strane izgleda mi da smo potpuno bespomoćni jer nemamo ugovor... a on je "ipak nešto radio"

Hvala vam svima unaprijed!

Dijeli na drugim stranicama

Prvo i najvažnije-jeste li tom 'majstoru' potpisali, potvrdili da je izveo dogovorene radove ? Ako jeste, sami ste si krivi za nevolje.

Preporučujem da prije svega svoju priču date u medije.

To danas nažalost bolje i efikasnije pomaže nego se natezati po sudu. Naravno, treba se i na sudu izboriti za pravdu, ali pozornost medija i javnosti obeshrabruje bahate i bezobrazne muljatore da rade što hoće.

Kontaktirajte što više ljudi koje je prevario i nastupite zajednički (možda reportaža u emisiji 'Istraga', a čarobna riječ koju treba spominjati je 'korupcija'.

:kavica:

hvala Vam Felixxe, dobra ideja :)

Nismo mu ništa potpisali, slali smo opomene preko odvjetnice i pozivali ga da ispravi propuste.

Iskreno, samo želimo da se sve što prije okonča i da napravimo krovište kako spada...

Osjećamo se prevareni od majstora, a ruzno je kad vidis da zapravo nemas nikakvu podrsku od pravne drzave za koju svakodnevno izdvajas...

nažalost, svakodnevno slušam ovakve priče... i mislim da ste uglavnom za nastalu situaciju krivi vi i vaš suprug...

u ovakvim situacijama uvijek je to ista priča, super izvođač, super cijena, bez PDV-a.. itd...

očito se svi moraju naučiti na svojim greškama da najniža cijena nije najjeftinija...

žao mi je što ste i vi jedni od mnogih kojima se isto ponavlja i mislim da će vam najbolja korist od svega biti da se naučite jednoj velikoj životnoj školi...

dk je napisao:

u ovakvim situacijama uvijek je to ista priča, super izvođač, super cijena, bez PDV-a.. itd...

očito se svi moraju naučiti na svojim greškama da najniža cijena nije najjeftinija...

Samo djelomično istina.

Veća cijena nipošto nije jamstvo da se radi o kvalitetnom izvođaču.

U praksi sam sretao svašta- skupe i nekvalitetne, ali i vrlo profesionalne i kvalitetne izvođače sa umjerenom cijenom.

Kod ugovaranja posla uvijek osim cijene treba tražiti od izvođača i referencu- poslove koje je radio posljednjih godina. Kvalitetan izvođač bi u ovakvom slučaju odmah naveo 5-10 krovova koje je radio, pa uvijek možete porazgovarati sa vlasnikom te nekretnine-investitorom, i pitati ga kako je bio zadovoljan sa izvođačem.

:kavica:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija