Jump to content

Pitanja četiri - obveze poslodavca


ZastoJa

Preporučene objave

1. Kod starog poslodavca privatnika sam dobila sve plaće, ali od moje najave odlaska nisam dobivala isplatne liste, pa tako nemam zadnje tri. U međuvremenu sam otišla, i nakon toga pismeno zatražila da mi pošalju preostale liste. Ništa. Neslužbeno telefonom sam dobila objašnjenje da si sama moram doći po njih - što ne želim - što zbog loših odnosa, što zbog toga što mislim da ih niti onda ne bi dobila, najvjerojatnije bi našli neki razlog. Plaća je bila manja nego bi trebala (naravno), oko 1000kn manje. IP-obrazac su mi poslali, isplatne liste ne. Da li su dužni poslati mi ih ili ne? Toliko što se mene tiče, a prijatelja zanima:

 

2. U državnoj službi na određeno vrijeme, s probnim rokom, ocjenjuje li se rad nakon roka ili ne? Dobiva li se neko rješenje o tome ili ako se ne dobije ništa, smatra se da je službenik 'zadovoljio'?

 

3. Što znači 'pasivno' dežurstvo? Mora se ostati kod kuće, ostati u istoj županiji, ostati u krugu od x km? I može li se to, a da se nema naloga - dakle, nalog dobije netko drugi, a službeniku se kaže usmeno nek bude na raspolaganju? Da pojasnim - nikad ne dobije nalog, ali se samo od tog službenika očekuje da bude na raspolaganju non-stop, što je u konačnici još gore. Što ako se nešto dogodi, a službenik je na putu negdje? Smiju li mu dati otkaz zbog toga (ako nema nalog)? Naime, službenik ima roditelje na drugom kraju Hrvatske, koje želi posjećivati jer im treba pomoć.

 

4. ima li državni službenik koji se javi na natječaj za isto radno mjesto na kojem je trenutno, ali u drugom gradu, prednost pri zapošljavanju?

 

Unaprijed :hvala: na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Mislim da Vam nisu dužni poslati isplatne liste. Ukoliko su Vam potrebne, u mogućnosti ste otići po njih, nema razloga da ih sami ne preuzmete.U svakom slučaju, možete dati punomoć za preuzimanje lista, punomoćnik može dobiti liste.

2. Nakon probnog roka, zaposlenik ne dobiva rješenje o tome da li je zadovoljio ili ne. Vaš neposredno nadređeni rukovoditelj će ocjenu poslati kadrovskoj službi. Ukoliko vam služba nije prestala nakon probnog roka znači da ste zadovoljili. Da biste bili ocjenjeni u probnom roku ocjenom ne zadovoljava, to bi se trebalo dokumentirati ranijim upozorenjima na greške, Vašim propustima i sl.Vjerovatno ste zadovoljili.

3. Pasivno dežurstvo mora biti utvrđeno kao takvo i plaća se.Također mora postojati i raspored pasivnog dežurstva da biste znali kada ste pasivno dežurni. Tada morate biti dostupni i na raspolaganju. Ukoliko vam se ne plaća pasivno dežurstvo, sve ovisi o vašoj odluci da li ćete se odazvati, koliko ste blizu mjestu rada sl.

4. Državni službenik koji je već zaposlen, ne može imati prednost pri zapošljavanju jer se u stvari ne zapošljava. On može tražiti premještaj na to upražnjeno radno mjesto uvijek, bez obzira na natječaj.Znači, on čelniku tijela u kojem je zaposlen podnoszi zahtjev za premještaj na drugo radno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

nikoleta je napisao:

4. Državni službenik koji je već zaposlen, ne može imati prednost pri zapošljavanju jer se u stvari ne zapošljava. On može tražiti premještaj na to upražnjeno radno mjesto uvijek, bez obzira na natječaj.Znači, on čelniku tijela u kojem je zaposlen podnoszi zahtjev za premještaj na drugo radno mjesto.

 

Dižem temu, ali ovo mi je jako važno i hitno.

 

Ako sam dobro shvatila, ja bih za premještaj iz gradske uprave jednog grada u drugi grad u koji se planiram preseliti radi udaje, trebala zahtjev podnijeti svom čelniku tijela, a ne javiti se na natječaj u grad u koji se preseljavam?!

 

To mi je malo čudno, ako mi može tko pojasniti.

 

Problem je što sam upravo u NN našla natječaj koji mi odgovara, pa bih se javila sa zamolbom za premještaj, ali nisam kontaktirala svog čelnika jer sam trenutno na godišnjem odmoru.

 

A već sam ranije podnijela otvorenu zamolbu za premještaj.

 

Ako tko može pomoći, bila bih zahvalna. Rok mi je do sutraaa.... :misli:

 

Hvala puno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija