Jump to content

mirovina što treba


jado

Preporučene objave

Imam 29 godina radnog staža u tvrtci u zng dvije godine dragovoljac bez invaliditeta.Štose tiče bolesti ima ih više kao i nalaza liječnka a to su bolest štitnjače,kamenci na žuči,čir na dvanajstercu,psorijaza,artritis,deformirana kičma a našlo bi se još bolesti ali ne posjećujem liječnika jer sve to iziskuje novaca kojih nema jer poslodavac ne isplaćuje plaću tako da se iz dana u dan i psihička napetost sukladno situaciji pojavljuje kad treba podmirivati račune i ostale familijarne troškove. Interesiralo bi me dali bi što mogao ishodovati što se tiče mirovine a bez statusa hrvi za koji sam imao uvjete ali nisam ni razmišljao o tome u vrijeme do kad je bio rok za predaju dokumenata.A sada je vrag odnio šalu jer se zdravlje pogoršava a primanja vrlo slaba.Što napraviti odakle početi kakvu dokumentaciju prikupiti i gdje je odnijeti imali kakva braniteljska udruga gdje se obratiti za pomoć jer u našem mjestu nema udruge niti itko od kolega ima kakvo iskustvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jado je napisao:

bez statusa hrvi

 

U braniteljsku mirovinu možete i bez statusa hrvi-a.

 

Za više informacija daj te si truda i pročitajte malo teme na ovom forumu ima ih barem 20 vezano za vaše pitanje, a samo u kratko za vas je prvi korak posjet vašem liječniku opće prakse koji če vas dalje uputiti. On če vam ispuniti zahtjev za vještaćenjem preostale radne sposobnosti a koji zahtjev trebate sa svom liječničkom dok. i dokumentacijom vezanom za vaše sudjelovanje u DR ( ratni put, potvrda o sudjelovanju u DR, eventualno potvrda o činu i slično ) predati u područni ured mirovinskog i čekati da vas pozovu na vještaćenje preostale radne sposobnosti. Na vještaćenju mogu utvrditi da ste nesposobni za rad pa da otiđete u mirovinu a mogu vas proglasiti i sposobnim za rad.

 

Sve je moguče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jučer sam bio na invalidskoj komisiji i rečeno mi je da šalju prijedlog za umirovljenje jer sam na bolovanju već 4,5 godine.

skupilo se raznih boleština . ne znam u koju vrstu mirovine me kane staviti niti koliko koja iznosi u kn. staža imam nešto preko 18 godina a kao branitelj sam proveo samo 5 mj. napominjem da nisam dragovoljac i da je to bilo 1995 god. znači ono na samom kraju vojnih operacija.nisam sudjelovao u borbama,nisam ranjen ali eto imam tu potvrdicu da sam ipak bio tamo. prema svemu navedenom znate li mogu li i na koji način ostvariti nekakav dodatak na mirovinu na osnovu te potvrde? kolike su uopće mirovine te invalidske u kn?

ukoliko netko zna molio bih odgovor i unaprijed zahvaljujem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači ono na samom kraju vojnih operacija.nisam sudjelovao u borbama,nisam ranjen ali eto imam tu potvrdicu da sam ipak bio tamo:

 

 

 

S obzirom da niste izravno sudjelovali u oružanom otporu agresoru,tj. sudjelovali u borbama kako navodite vaša bolest nije u neposrednoj vezi s obnašanjem službe te temeljem toga nemožete ostvariti invlidsku mirovinu prema ZOPHB .

 

Sa navršenih 65 god.života možete zatražiti najnižu braniteljsku ukoliko vam bude povoljnija od dosadašnje!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija