Jump to content

voznja pod zabranom a da nisam ni znao

Darko007

Preporučene objave

molim vas za vase strucno misljenje i pomoc.

dana 1.11. upravljao sam motornim vozilom kojem je proteklog mjeseca istekla registracija.Dan prije sam bio sa vozilom na tehnickom pregledu i zbog neispravnosti ispusnog sustava auto nije prosao pa su mi izdali papir da se to sredi i da se vratim u roku od 8 dana..odvezao sam vozilo do prijatelja koji je zamjenio katalizator i na povratku zaustavila me policijska patrola.trazili su od mene prometnu i vozacku.nakon 2 minute provjeravanja policijski sluzbenik pozvao me do svog vozila i rekao da je auto neregistriran i da sam napravio prekrsaj.ja sam mu objasnio o cemu se radi i da imam placeno i osiguranje i sve i da sam upravo pokupio vozilo koje sam slagao zbog tog i tog problema te mu pokazivao i da sam dan prije bio na tehnickom i da radi tog nisam uspio proci ali njega to nije zanimalo te mi je ujedno i oduzeo tablice. da se situacija jos pogorsa prilikom ispisivanja mojih podataka i provjere moje dozvole dolazimo do zakljucka da sam ja i pod zabranom o voznje o cemu nisam bio obavijesten.ne mogu reci da sam do sad bio uzoran vozac,nekoliko puta mi je bila izrecena zastitna mjera upravljanja te sam bio pod zabranom uhvacen 2 puta.ali zadnja mjera koja mi je bila upisana u vozacku i o kojoj sam bio informiran isticala je 05.09. a kasnije nisam dobio nikakvu obavijest da se ta mjera produzuje od tog datuma na dalje.zatim sam 26.1.dobio od policijske uprave obavijest da mi se izrice zabrana upravljanja vozilom od 05.09. - 05.06. Danas sam dobio poziv na sud te se navodi da me se kazni zbog toga sto sam vozio neregistrirano vozilo,te sto sam vozio pod zabranom po treci put pa da se izrece kazna od zatvora u trajanju do 60 dana i novcana kazna te kazna zabrane upravljanja od 12 mj.

mislim da to nije u redu jer nisam znao da sam pod zabranom...vec godinu dana se borim s time sto sam prijasnjih godina bio neodgovoran ali stanje se promjenilo i stvarno zelim da dodem na zelenu granu ali to nikako da se ostvari. sto mi je ciniti??? rasprava mi je za tjedan dana pa da znam kako postupiti..hvala..

Dijeli na drugim stranicama

Prema vozaču vozila (osim traktora i lake prikolice) kojem je rok važenja prometne dozvole istekao bilo koji dan u 10/2008, dana 01.11.2008. godine može se izdati upozorenje ili uručiti prekršajni nalog od 700 kuna po čl. 238. st. 8. ZSPC-a. Ne mogu se oduzeti registarske pločice prije 16.11.2008. Sve ostalo je nepoznavanje zakona.

Tražite da predlagatelj prekršajnog progona dokaže da ste primili obavjest.

Po novom prekršajnom zakonu dovoljno je takvu obavjest ubaciti u Vaš poštanski sandučić, čime se smatra dostava izvršenom.

Očekujte uvjetnu zatvorsku kaznu.

Neobično je važno čuvati omotnice pošiljaka čime možete dokazati kad ste zaprimili obavjesti o zaštitnim mjerama.

"Stari grjesi" koštaju. Rehabilitacija Vam nastupa tek 3 godine nakon zadnje izdržane kazne.

hvala na vasoj pomoci...al eto greskom sam napisao da se radilo o 10 mj....

registracija je izasla 19.08.2008.

ali vlasnik nije odjavio tablice...zatim sam ja u 10 mj napravio ugovor i prenos,platio porez i isao na registraciju sa tim starim neodjavljenim tablicama..uplatio osiguranje ali vozilo nije proslo tehnicki zbog loseg ekotesta.odveo ga mehanicaru i kad sam se vracao kuci se dogodio taj prekrsaj..

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija