Jump to content

pomoć oko ovrha trebam hitno


zooky29

Preporučene objave

Poštovani,

 

trebam hitno jedan savjet u vezi jedne ovrhe koja se odnosi na mog brata a na neki naćin i mene.

moj brat ima neko dugovanje prema Vipnetu koje on priznaje,sad su oni preko suda odlučili krenuti u ovrhu preko suda na pokretnine,zanima me prvo što znači ovrha na koju se nemože tražiti izvansudska ovrha?

ja sam svog brata primio k sebi u kuću nakon smrti roditelja jer bi bio inače bez krova nad glavom.nakon smrti roditelja koji su nas ostavili u dugovima i sestrinog traženja isplate prvo je otišao stan na prodaju.u međuvremenu je brat malo zaboravio na to dugovanje pa je sad stigla ovrha.zanima me dali sud može izvršiti ovrhu i na moje pokretnine a to su auto i skuter iako živi brat samnom imamo ugovor o podstanarstvu.u cijeloj kući njegov je samo bicikl i odjeća što privatna što radna.Od suda je brat dobio rješenje kada se bude vršila ovrha a u jednom dijelu piše da su dana 19.02 ove godine bili na našoj adresi ali moram reći da nitko tog dana nije dolazio iz suda ili bilo tko drugi na neko uredovanje.

dali mi možete reći koliko je moja imovina i ja sigurni pred tom ovrhom?šta mi je činiti da ne izgubim ništa jer sve stoji na mene.molim hitan odgovor,molim vas dali mi možete odgovoriti na privat ili na mail

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u izvanpranični dio.

 

Ovrha se ne smije vršiti na Vašoj imovini, osim ako ste suvlasnik na nekim stvarima s bratom.

 

Kako očito niste, onda se ništa Vaše neće prodavati.

 

Skuter i auto posebno neće ako glase na Vas.

 

Dakle bez brige. Inače ako bude dolazi sudski ovršitelj, reci te da brat nema pokretnina ako ih stvarno nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, molim vaš savjet.

 

1995. god. sam otvorila obrt, koji je nedugo zatim propao radi mog oboljenja, i ostala sam dužna Slavonskoj banci 7000 kuna, a sad je to naraslo na 21.000.

 

Prije nekoliko godina je sud donio riješenje da se obustavlja ovrha, da bi sad, nakon par godina, ponovo došlo riješenje za ovrhu nad mirovinom, nakon smrti muža, moj malodobni sin i ja smo u obiteljskoj mirovini od 1100 kuna, 450 kuna odlazi na kredit koji smo digli za režije, i ostaje oko 700 kuna mirovine za život uz 340 kuna dječjeg doplatka.

 

ja nemam toliki novac ( većina duga spada na njihove troškove i kamate od 19995. godine do sad.

Imala sam težak put i sad ako skinu preko mirovinskog još neki dio, mi nećemo imati za kruh.

 

Živci su mi jako loši, liječila sam se od ptsp-ija i koristim jaku snagu volje da se održim radi sina koji ide u osnovnu školu i moram dati sve najbolje od sebe.

 

Što ću, imate li savjet, molim vas. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitao bih nešto . Pokrenuo sam ovrhu pošto u zakonskom roku dužnik nije ni prstom maknuo.Nedugo zatim na kućnu adresu stiže mi novac po presudi bez kamata i troškova ovrhe isto tako nije ispunjen drugi dio ovrhe vraćanje zemlje u posjed.Ovrhu vodi moja odvjetnica i ja sam je obavjestio i ne sumljam u nju ali onako informativno što sljedi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Danas 05.06.2009.g. došla su dva mladića u moj stan i predstavili su se kao sudski ovršitelji.

Pokazali su mi riješenje o ovrsi nad pokretninama mog sina, koji je prijavljen na istoj adresi.

Kako sin ne živi (stvarno) na mojoj adresi, nego povremeno dolazi (iz skitnje) da se odmori i oporavi, ja sam sud. ovršiteljima to i rekao i pokazao im njegovu sobu.

Oni nisu bili zadovoljni pokazanim, nego su počeli popisivati moju imovinu. Kad sam ih urozorio na to, rekli su mi da će oni meni oduzeti popisanu imovinu, a da ja onda mogu tražiti od suda povrat iste.

Kako ja nemam to riješenje o ovrsi, ne znam ni kod kojeg suda, ni suca se vodi taj slučaj,

a ovršitelji mi nisu htijeli dati te podatke, ja sam na čudu i ne znam što mi je činiti.

Ne mogu vijerovati da netko može moju imovinu uzeti, a da ja onda moram dokazivati da je to moje i moljakati da mi se vrati.

 

Očajan sam i molim savjet što mi je činiti.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ovrha na pokretnima se provodi pred mjesno nadležnim sudom (najvjerovatnije općinskim) prebivališta ovršenika, probajte nazvati ovršnu pisarnicu općinskog suda i prema imenu i prezimenu ovršenika (sina) saznati broj predmeta, a na koji broj se možete pozvati i poslati prigovor da je ovrha na vašim stvarima nedopuštena, međutim budući da se radi o pokretninama problem je kako dokazati da su vaše

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija