Jump to content

Pomoć-Prodaja parcele koja granici s opcinskom


sender

Preporučene objave

Posjedujem parcelu koja s zapadne strane graniči s parcelom općine, a sa južne strane sa Vatrogasnim društvom. Vatrogasci su izrazili želju za kupnjom otprilike 1/5 moje parcele u ravnini s njihovom. Budući da meni to baš nije odgovaralo , ponudio sam im da otkupe barem 1/3 po tržišnoj cijeni. Tada su oni izjavili da previše tražim. Kako planiram prodati cijelu parcelu, zanima me da li općina ili vatrogasci imaju pravo prvokupa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predlažem da se za početak raspitate u nadležnoj poreznoj upravi koja je po njihovij procijeni vrijednost vaše nekretnine, jer to je relevantna vrijednost u slučaju izvlaštenja.

DVD je udruga građana? Oni ne mogu tražiti izvlaštenje, ali je pitanje u čijem je zapravo vlasništvu zgrada koju koriste.

Pravo prvokupa odnosi se na poljoprivredno zemljište. Je li to zemljište u GUP-u označeno kao građevinsko?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je zemljište poljoprivredno, eventualno bi pravo prvokupa mogla ostvarivati RH putem Agencije za poljoprivredno zemljište, ali tek od 01.01.2010.

 

Sada možete slobodno raspolagati svojom parcelom, odnosno prodati je, jer vatrogasci i općina nemaju pravo prvokupa (osim ako nešto nije otprije zabilježeno u zk). Novi vlasnik stupit će u Vaša prava i obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija