Jump to content

darovnica


uvela

Preporučene objave

Majka i otac su razvedeni, svaki je vlasnik 1/2 kuće. Otac je darovnicom poklonio svoju polovinu kćerki. Majka je tuži i darovnica je plombirana. U kući inače živi majka i na toj adresi je prijavljen i sin koji ulaže u kuću i stalno nešto mijenja npr. vrata , prozore itd. Moje pitanje glasi: što znači plombirati darovnicu i da li još postoji mogućnost upisa te darovnice, kako to ostvariti, da li se mora ići na sud, da li postoji mogućnost da skroz ospore darovnicu? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Darovnica ne može biti plombirana, plombira se zemljišnoknjižni uložak u kojem se nalazi nekretnina koja je predmet darovanja.

 

Ukoliko je ugovor o darovanju predan u zemljišnu knjigu radi prijenosa prava vlasništva, tada zk sud plombira uložak do donošenja rješenja. Ako se netko na to rješenje žali, tada se također stavlja plomba do donošenja rješenja o žalbi.

 

Ako se suvlasnica žalila na provedbu ugovora o darovanju, mislim da nema nikakve šanse za uspjeh, jer se radi o strogo formalnom postupku (zemljišnoknjižnom). Drugo je ako je podnijela tužbu parničnom sudu radi utvrđenja prava vlasništva ili sl. i zatražila zabilježbu spora na nekretnini - ishod parnice ovisit će o konkretnim okolnostima slučaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija