Jump to content

Potvrda o nekažnjavanju


DaJu

Preporučene objave

Potvrda o nekažnjavanju se inače vadi u Palači pravde, no ako Vas zanima gdje se u Zagrebu može izvaditi onda je to u Ilici 207,na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu (preko puta vojarne na Črnomercu).

 

Ukoliko je manji prekršaj potvrda se može dobiti, baš mi je nedavno frend to vadio, bitno je da u tijeku nije nikakav istražni postupak, da nije podignuta optužnica koja je postala pravomoćna ili da je izrečena nepravomoćna osuđujuća presuda za kaznena djela za koja je zapriječena novčana kazna ili zatvor.

 

Prilikom traženja potvrde o nekažnjavanju bitno je izjaviti u koju svrhu se potvrda izdaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjerenje o nekažnjavanju ako se traži u svrhu zaposlenja (mislim da većina ljudi upravo u tu svrhu i traži to uvjerenje) se može dobiti ako:

Pred Županijskim ili Općinskim sudom NIJE PODIGNUTA OPTUŽNICA koja je postala pravomoćna,niti je izrežena nepravomoćna osuđujuća presuda za kaznena djela za koja je predviđena novčana kazna ili zatvor u trajanju do tri godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dragojla je napisao:

Kad si jednom osuđen za kazneno djelo da li posoji mogućnost nakon određenog broja godina kad tražuiš tu potvrdu da se to ne vidi ili te prati dok si živ ?

 

ako si pravomoćno osuđen to se vodi u kaznenoj evidenciji pri ministarstvu pravosuđa...te podatke mogu tražiti samo sudovi i drž. odvjetnišva, a iznimno neka druga državna tijela ili sami građani na koje se odnose (virni u čl 86. KZ-a)...nakon određenog vremena nastupi i rehabilitacija pa se ti podaci brišu (čl. 85. KZ-a).....međutim, potvrda koju te traži poslodavac nije potvrda iz kaznene evidencije jer na to isti nema pravo niti bi ju ti sam u tu svrhu mogao dobiti, već potvrda općinskog suda prema mjestu prebivališta da protiv tebe nije u tijeku kazneni postupak....kako pravomoćno okončan kazneni postupak više nije u tijeku, ne može niti biti vidljiv iz navedene potvrde...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Cao zanima me dali mogu da dobijem potvrdu o ne kažnavanju ako sam u procesu za posedovanje marihuane čl.173 st.1 to je bilo pre 3 godine i jos nista se ne desava oko toga a treba mi jer treba da radim u sloveniji odnosno za radnu dozvolu i dali mislite da to sto mi pise moze uveliko da utice na dobivanje radne dozvole? Unapred hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 5 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija