Jump to content

Etaziranje dvorisnog stana


anonimno

Preporučene objave

Namjeravam kupiti dvorisni stan koji s jos jednim stanom dijeli tavan. Vlasnik stana koji zelim kupiti je ogradio dio tavana i gore napravio jos jednu sobu (stepenice vode gore - fizicki je stan spojen s potkrovljem). U gruntovnici je uvedeno samo prizemlje, bez upisa etaziranja. Sto to znaci? Mogu li i mi ako to nije etazirano susjedi praviti probleme? Napominjem da je stan s kojim se dijeli tavan gradski stan. Tko u tom slucaju placa etaziranje? I trebam li inzistirati da vlasnik stana prije prodaje obavi etaziranje o svom trosku? Unaprijed hvala od srca na odgovoru - ovo mi je vazno, a ne znam koga bih pitala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo pitajte prodavatelja dali postoji međuvlasnički ugovor u zgradi u kojoj kupujete stan.

DSrugo, bilo bi korektno da prodavatelj prije prodaje učini etažiranje.

Ako ne želi to učiniti snizite mu cijenu pa kada vi kupite stan tada vi s ostalim suvlasnicima tavana dogovorite detalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

šta bi to bio dvorišni stan?????

 

ako tavan ili jedan njegov dio nije naveden kao sastavni dio posebnog dijela kojeg vi kupujete, niti bilo kojeg drugog posebnog dijela te zgrade, tada je on zajednički dio, nad kojim vlasništvo imaju svi suvlasnici navedene zgrade, sa svojim odgovarajućim suvlasničkim udjelima. taj vam suvlasnički dio dosadašnji vlasnik automatski prenosi sa vlasništvom posebnog dijela kojeg kupujete, jer su posebni dio i odgovarajući suvlasnički dio nerazdvojivo vezani. dakle, vaše pravo vlasništva (suvlasništva) nad tavanom automatski ćete steći kada budete stekli pravo vlasništva vašeg posebnog dijela i odgovarajućeg suvlasniškog djela cijele nekretnine, pa tako i tavana ako nije u sastavu ničijeg posebnog dijela. što je u sastavu kojeg posebnog dijela morate pažljivo išćitati u posjedovnici zk. uložkaa - ne pouzdajte se u grafičke dijelove etažnih operata. prema tome: cijenu ravnajte samo prema stanu, a za tavan ćete naknadno dogovarati sa ostalim suvlasnicima te zgrade (ostalim etažnim vlasnicima).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija