Jump to content

Ugovor o radu, molim pomoć


morticia

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć- imam oko 10 god radnog staža, ali nemam niti jedan ugovor o radu koji bi potvrdio da sam radila administrativne poslove (premda sam radila administr.poslove sveukupno oko 5 god). Naime, poslodavci kod kojih sam radila uglavnom su poslovali dosta loše (ubrzo su se gasila ta poduzeća), a mene su u startu prijavljivali na lošije plaćena mjesta tipa- ugostiteljski djelatnik, čistačica itd. Sad kad mi je potrebno radno iskustvo radi novog zapošljavanja - ja ga nemam! Ti isti poslodavci voljni su mi dati izjavu da sam ja ipak radila administrativne poslove pa me zanima je li ta izjava pravovaljana pred zakonom (jer ipak su ugovori o radu drugog sadržaja) i da li je uopće zakonita, te kakvog bi sadržaja trebala biti?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za zasnivanje radnog odnosa djelatnik mora ispunjavati opće i po potrebi i posebne uvjete ( čl. 14 ZOR-a i čl. 18. ZOR-a ).

U natječajima su ti uvjeti istaknuti .Uobičajen je zahtjev : određena stručna sprema , koja se dokazuje ,diplomom , svjedodžbom , dokazima o poznavanju jezika , rada na PC-u i sl.

U radnoj knjižici imate upisanu stručnu spremu za obavljanje određenih poslova .

Kod zasnivanja radnog odnosa i sklapanja ugovora o radu nitko ne traži prethodne ugovore o radu .

Važno je u zamolbi napisati koje administrativne poslove ste obavljali i koliko dugo, jer ima situacija da u malim firmama djelatnici rade sve .

Mislim da Vam nikakva izjava neće trebati, a uostalom poslodavac može se zaštititi sklapanjem ugovora o radu s probnim rokom.

 

Pozdrav Ude ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sorry, ali niste u pravu. Kod dokazivanja (radi se o prijmu u državnu službu) radnog iskustva nije dovoljna kopija radne knjižice već je potreban dodatak u smislu ugovora o radu ili izjave, koju sam spomenula. Malo pogledajte (ako vas zanima, naravno) o tome na raznim javnim natječajima. Dakle, ako se želim zaposliti na radno mjesto upravnog referenta (i ako to nije vježbeničko mjesto) trebam imati najmanje godinu dana radnog iskustva na ODGOVARAJUĆIM radnim mjestima, a ti odgovarajući poslovi su - administrativni. U radnoj knjižici nigdje ne piše na kojem sam radnom mjestu radila već samo naziv poduzeća, pečat i datum od kad do kad sam radila, stoga traže i dodatnu potvrdu o tome da li ispunjavam traženi uvjet.Jer u biti može se zaista dogoditi da sam radila svugdje kao spremačica. Jedino u slučaju da se prijavljujem na mjesto vježbenika tada nije potrebno odgovarajuće iskustvo. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Za zasnivanje radnog odnosa u državnoj službi , vrijede pored Zakona o radu i

Zakona o državnim službenicima i namještenicima i razne uredbe.

Ukoliko ste Vi radeći 1o godina i od toga najmanje pet

na administrativnim poslovima i stekli određena znanja , te imate i druge uvjete iz natječaja i uz izjavu bivših poslodavaca koji su uz moralnu i materijalnu odgovornost voljni to potvrditi Vi imate pravo natjecati se za mjesto upravnog referenta .

Natječaji za prijem u državnu službu su javni , a osobe ,obavezno moraju pristupiti provjeri znanja stečenih radom , i drugim testovima.

Probni rok je 6 mjeseci za vrijeme kojih se rad namještenika ocjenjuje da li je zadovoljio ili nije .

 

Ude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste me u dovoljnoj mjeri razumjeli. Naime, ja ispunjavam sve opće uvjete, ali nije problem u tome. Imam stvarno iskustvo u administrativnim poslovima, ali nemam to nigdje na papiru. Evo jedan primjer (kopirat ću dio natječaja):

- upravni referent

- 1 izvršitelj

Uvjeti:

- SSS, upravno-birotehnicka, gimnazija ili druga strukovna škola;

- državni strucni ispit

- poznavanje rada na osobnom racunalu

- najmanje jedna godina radnog iskustva u odgovarajucoj struci i spremi;

Uz prijavu za natjecaj, kandidati su dužni priložiti:

- životopis

- preslik svjedodžbe o završenoj srednjoj školi - preslik radne knjižice

- dokaz o radnom stažu u odgovarajucoj strucnoj spremi i struci ( npr. preslik Ugovora o radu, preslik rješenja o prijmu ako su radili ili rade u državnoj službi, potvrdu poslodavca iz koje je vidljivo da su radili na odgovarajucim poslovima s opisom posla i u kojem vremenskom razdoblju i sl).

Evo, ukoliko možete primjetiti - traži se osim kopije radne knjižice i ovo što sam naglasila crvenom bojom, a ja to NEMAM. Poslodavci su mi voljni to sad napraviti pa se ja pitam - JE LI TO ZAKONITO jer pretpostavljam da postoje negdje kopije ugovora o radu u kojima nigdje nije navedeno da sam radila administrativne poslove, a radila sam. Sorry što sam ovako opširna, ali nadam se da ćete me razumjeti. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ude je napisao:

Vi imate pravo natjecati se za mjesto upravnog referenta .

Natječaji za prijem u državnu službu su javni , a osobe ,obavezno moraju pristupiti provjeri znanja stečenih radom , i drugim testovima.

Probni rok je 6 mjeseci za vrijeme kojih se rad namještenika ocjenjuje da li je zadovoljio ili nije .

 

Ude

 

Ovo mi je posve jasno, ali znate i sami, pretpostavljam, da već kod same prijave na neko raspisano radno mjesto morate imati ODGOVARAJUĆE UVJETE jer u protivnom neće niti razmatrati vašu zamolbu. Evo primjer- nekoliko puta sam poslala sve dokumente na natječaj koji je bio gotovo identičan onome što sam vam u prethodnom odg iskopirala- zamolbu, životopis, domovnicu, kopiju svjedodžbe, kopiju radne knjižice, uvjerenje o nekažnjavanju i ujedno sam priložila neka druga uvjerenja o stečenim sposobnostima (engleski, informatika). Odbili su me u startu uz obrazloženje- nemate odgovarajuće radno iskustvo! Ja pitam - kako vi to znate? i dobila sam odgovor- pa što niste priložili nekakav dokument o tome,npr. ugovor o radu (objasnila sam vam što piše u mojim ugovorima o radu, ali to nije odgovarajuće)ili izjavu poslodavca. Evo, tu odmah nastane problem. Kontaktirala sam pojedine poslodavce i rekli su mi da za izjavu nema nikakvih problema, oni će to napisati i ovjeriti, ali JA OSOBNO SE BOJIM DA LI JE TO ZAKONSKI jer čak i da nisam nikada radila kao administrativni djelatnik - to bi mi mogao napisati i ovjeriti neki npr. prijatelj iz bivšeg poduzeća, jel tako? Kako je to onda pravovaljani dokument? Što ako državna firma bude provjeravala u mirovinskom i tamo vide da ja IPAK NEMAM ODGOVARAJUĆE RADNO ISKUSTVO već da sam bila tamo neka pomoćna djelatnica, čistačica ili trgovac ili tako nešto? Joj, ja stvarno nadaleko i naširoko, ali zbilja me to jako opterećuje i bila bih vam zahvalna na pomoći. :palac::-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Prema članu 122. Zakona o radu

1. Poslodavac je dužan u roku od osam dana od dana prestanka radnog odnosa radniku :kavica: vratiti sve njegove isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu na njegov zahtjev IZDATI

POTVRDU O VRSTI POSLOVA KOJE JE OBAVLJAO I TRAJANJU RADNOG ODNOSA.

 

2. OSIM PODATAKA IZ ST.1 OVOGA ČLANKA U POTVRDI SE NESMIJE NIŠTA NAZNAČITI ŠTO BI RADNIKU OTEŽALO SKLAPANJE NOVOG UGOVORA O RADU.

 

Iz činjeničnog stanja mislim da Vi imate pravo dati sebi šansu i da takva potvrda nije nezakonita .

Ugovori o radu najčešće ne obuhvaćaju baš sve poslove , naročito u malim firmama .

Upravni referent treba znati pisati rješenja i možda je

na testu i jedan takav zadatak .

 

Želim Vam sreću i hrabro !

Ude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija