Jump to content

Etažiranje


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav,

kupujem stan koji je prije bio spremište te se na vlasničkom listu također vidi da je na spremištu napravljena prenamjena u stan.

E sad postoji i jedan problem jer mi na vlasničkom listu pod B stoji da je odbijena uknjižba etažiranja posebnih dijelova zgrade.

Zanima me šta to konkretno znači i kakv je to problem odnosno kako ga riješiti.

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

'spremište' po svojoj naravi nije da bi trebalo biti poseban dio zgrade te se na njemu i nije u pravilu uspostavljalo vlasništvo posebnoga djela zgrade (etažno vlasništvo). dakle, ako 'spremište' nije posebni dio zgrade ili sastavni dio nekog od postojećih posebnih djelova u korist kojih je na odgovarajućem suvlasničkom udjelu uspostavljeno vlasništvo posebnoga dijela zgrade, tada vi ni nemožete kupiti to spremište, jer je ono još uvijek zajednički dio zgrade i u (su)vlasništvu je svih vlasnika pojedinih posebnih djelova zgrade. drigim rječima, ukoliko je prijedlog za uspostavu vlasništva nad spremištem kao posebnim dijelom zgrade odbijen, to spremište nema jednog vlasnika, već su njegovi vlasnici svi suvlasnici navedene zgrade. nadalje, čak ni svi suvlasnici ne mogu to spremište valjano otuđiti, jer ono ne postoji kao zasebna stvar i ne može biti predmet pravnog prometa nekretnina. dakle, počekajte da se stvar oko uspostave stažnog vlasništva nad tim spremištem raščisti prije nogoli idete kupovati nešto što uopće ne može biti predmet prometa nekretnina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija