Jump to content

RVI i taksene marke ( državni biljezi )


Kompa

Preporučene objave

Da li je HRVI prilikom traženja rodnog lista i potvrde o prebivalištu za svoje malodobno dijete , za iste dokumente dužan plaćati taksene marke ( državne biljege ) ?

 

Naime, prilikom podizanja rodnih listova za svoju djecu ( rođ. 2006 i 2008 god. ) u općini sam bio oslobođen plaćanja taksenih maraka u iznosu od po 2 x 20 kn, dok sam za istu svoju djecu u policijskoj postaji prilikom vađenja potvrde o prebivalištu ( istoga dana ) za upis u vrtić morao platiti taksene marke. Djelatnici u policiji sam pokazao rješenje o invalidnosti i kazao da sam HRVI isto kao i onoj u općini, ali kod ove u policiji sam morao platiti taksene marke a kod ove u općini ne. ( na rodnom listu desno gore piše : " oslobođeno pristojbe po čl. 6 toč. 5 Zakona o upravnim pristojbama " ).

 

Ova u policiji se pozivala na zakon o hrv. braniteljima i pokazivala mi članak di nemam pravo kao hrvi ako vadim za svoju djecu već samo za sebe jer se djeca smatraju članovima obitelji a ja nisam poginuo niti bio zarobljen - samo bi u tom slućaju kod nje imao pravo oslobođenja plaćanja taksenih maraka za papire koje vadim za djecu, dok ova u općini nije pravila nikakve probleme - samo je uzela kopiju rješenja o mojoj invalidnosti i izdala rodne listove za djecu ( na rodnom listu desno gore piše : " oslobođeno pristojbe po čl. 6 toč. 5 Zakona o upravnim pristojbama " );

- i prije nekoliko mjeseci u općini je bila ista stvar kada sam vadio rodne listove za djecu i svoj vjenčani list - nije bilo nikakvih problema niti traženja plaćanja taksenih maraka .

 

U policiju sam po prvi puta tražio neki dokument za djecu i odma problemi.

 

E sada ko tu koga i zašto ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija