Jump to content

navodjenje datuma u prijavi pravosudnog ispita!!!


marin7

Preporučene objave

uzecu za primjer ispitni rok u mjesecu svibnju,

 

htjeo bih polagati npr. pravosudni ispit u 05. mj. , ali bih zapravo da mi polaganje pismeni i usmeni avosudnog ispita bude u samom 6 mjesecu, negdje oko 05.06, naravno ako bude toliko ispitanika, pa ako se bude odrzavalo i u 06 mj...znaci ispitni rok svibanj od-do 15.05. - 15.06.

 

pošto vidim da kolege imaju problema da ih stavljaju i na sami pocetak pravosudnog , prvi dan , posto nisu u obvezi da uslise nase zelje

 

zanima me na koji nacin bi se trebalo navesti u prijavi, primjerice, je li bolje navesti npr. polagao bih ispit krajem ispitnog roka u mjesecu svibnju ili je bolje navesti, recimo polagao bih ispit pa navesti 27, 28, 29. 05 ,pa se nadati da cete staviti u 06 mj.

 

i na kraju prijava za svibanj se podnosi tijekom ozujka, da bi se zelje iz gore navedene prijave uslisile :-) kad je najpametnije poslati prijavu, pocetkom ozujka, sredinom ili krajem...

 

eto lijepo molim sve koji imaju ikakvih iskustava s prijavljivanjem polaganja pravosudnog ispita, neka pomognu, unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već ti se pisalo na tu temu, malo prošvrljaj...uglavnom iz mog iskustva, ja sam poslala prijavu 18. prosinca 2008.g. sa zamolbom da me stave 4., 5. i 6.3.-eg, i pomakli su me dva dana unaprijed-dakle, 4.3. (što je :palac:) kad čujem koliko se to ne poštuje, mislim da ti je pametnije navesti točan datum, ali to ti nije nikakva garancija, probaj u prijavi navesti neke otegotne okolnosti za polaganje na početku ispitnog roka, i naravno olakotne za polaganje na kraju, kao npr. da su to jedini slobodni dani koje si dobio od poslodavca, inače, primjećujem nema pravila. SRETNO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala, u svakom slucaju cu navesti otegotne okolnosti...

npr. da sam pocetkom roka na sluzbenom putu ili tako nesto,

 

kad sam pricao s Ministarstvom i pitao mogu li staviti datume 04. 05. 06. lipnja, koji se odnose na ispitni rok u svibnju , naravno da su mi rekli da se ne moze navoditi datume iz lipnja, ako se radi o ispitnom roku u svibnju,

 

zato me taj dio zbunio , pa sam mislio navesti samo kraj ispitnog roka, kao krajem ispitnog roka u svibnju pa kad bude , bude

 

ovako cu ipak navesti otegotne okolnosti, i datume u lipnju, te zamolbu , ako ikako me mogu staviti na kraj ispitnog roka svibanj/lipanj

 

sto je najgore, sluzbeni put mi je upao prije neki dan i stvarno idem na njega u svibnju, ali ne znam tocno datum negdje sredinom, i jos ne znam koliko dana :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

heheheh...vidiš kako si ti sebi prizvao službeni put:)

Moje iskustvo...prijavu sam poslala 27.01. i u njoj naznačila točan datum polaganja, sva tri dana i tako su me i stavili:)

P.S. Mislim da se ne treba puno zamarati hoće li to biti početak ili kraj roka, ako si ostaviš dovoljno vremena za učenje, nekako pred kraj jedva čekaš da se to sve završi:)

Good luck!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A možda ti je bolje da prijaviš za lipanj i navedeš da te stave prvi dan roka. To je gotovo sigurno da ćeš dobiti, a ovako-ako te stave na početak roka u svibnju-što nije nemoguće bez obzira što ti napisao, jer znam neke slučajeve, izgubio si prijavu za lipanj, a u svibnju ti je prerano...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bih im tako i navela, da zbog sprijecenosti sluzbenim putom nisam u mogucnosti izaci tih i tih dana, da ih molim za te i te dane, te bih prilozila dokaz o tome (naravno ako ces imati kakav dokaz u vrijeme prijave). odnijela bih takvu prijavu osobno u ministarstvo. ako to ne uvaze, onda su stvarno...da ne velim kaj.

 

naravno, ako nisi iz zagreba, onda ces morati slati postom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi kolega,

 

Ja sam u svojoj prijavi usudio navesti konkretni datum, tj, prvi travnja 2009. godine , (bez konotacija na 1. april)), pa sam se proveo kao bos po trnju. :misli:

 

Naime te dvije činovnice tog nama osobito omiljenog tijela državen uprave, koje određuju raspored, sigurno zasićene svojim dosadnim poslom bez perspektive, frustrirane slabom plaćom i višegodišnjem mobingom od strane nesposobnih šefova, iskalile su svoj jad na meni, te su mi odredile termin za 17. ožujka! Čitao sam da su pojedinim kandidatima pomicale unaprijed ili unatrag nekolko dana, no ovdje se radi o punih 14 dana! Prepuštam ti da iz ovog povučeš odgovarajuće zaključke. :palacdolje:

 

Vic s bradom. Pita mladi Židov svojeg rabina, da li da se ženi ili da se posveti proučavanju Talmuda. Rabin mu kratko odgovori: Što god učiniš, jednom ćeš požaliti. :palac:

 

Pravila je, da pravila nema u državi gdje za krađu tvornice dobiješ odlikovanje, a za krađu banana višegodišnji zatvor. :vrti:

 

.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je forum za pravosudni ili za analizu stanja u državnoj upravi?

 

Najviše volim one koji sjede iza monitora u anonimnosti i šire negativne vibre - ne valja, nesposobni, isfrustrirani...Mislim da bi bilo dosta više tog lajanja na Ministarstvo pravosuđa. Najlakše je sjedit i kukat, i čekati da drugi riješe sve što eventualno ne valja.

 

Meni su osobno najbolji oni koji su položili prije par godina pa svrate ovdje da nam kažu kako se i njima dogodilo to i to. Valjda, ako se njima dogodilo, treba i nama, i onima koji tek dolaze. Kako se kaže: ako je meni crkla krava, treba i drugima... :vrti:

 

Da bi neke stvari mogle biti bolje, mogle bi, ali nemojmo pretjerivati. Npr., onima od prije 10 godina je bilo gore nego nama, nisu imali ovaj forum, niti pitanja...sve ono što ipak donekle olakšava cijeli podvig. Znači, neke stvari su ipak bolje.

 

Zaista, bez zamjerke, ali smatram krajnje nekorektnim ovakvo generaliziranje. Ispada da u toj državnoj službi rade samo ljenčine i nesposobni. Šta, u odvjetništvu i pravosuđu su svi tip top? Pusta pamet? To je čista utopija i to nam je svima jasno.

 

Onda, čemu to podcjenjivanje? Ne treba baš demonizirati tu upravu i bacati te ljude u blato. Ima u državnoj službi i vrlo sposobnih ljudi, krajnje odgovornih i vrlo uspješnih...

 

Imam prijedlog. Zašto svi koji smatrate da je državna služba u banani lijepo ne odete u tu državnu službu i ne podignete kvalitetu kad već smatrate da ništa ne valja? Najlakše je dati petama vjetra, gledati sebe, prosipati pamet i omalovažavati druge.

 

Diogen, te gospođe na koje si se tako "fino" osvrnuo nisu zaslužile takvo "opanjkavanje". Ispada da su ti one krive za sve tvoje nevolje... Ne samo one, nego svi ti "činovnici" u državnoj službi. Stvarno bez veze.

 

Kreni malo od sebe i analiziraj svoje poteze. Stvar je u pristupu problemu. Datum ispita je neizvjestan, u redu. Onda uračunaj tu neizvjesnost u svoje planove jer ne mogu svi dobiti datum koji traže. To je općepoznata stvar. Zamisli da se uopće ne može birati? Mislim, bolje i ovako nego nikako. Da, točno je, može bolje, uvijek može, ali šta...Treba podleći crnjacima i udarati glavom u zid?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime te dvije činovnice tog nama osobito omiljenog tijela državen uprave, koje određuju raspored, sigurno zasićene svojim dosadnim poslom bez perspektive, frustrirane slabom plaćom i višegodišnjem mobingom od strane nesposobnih šefova, iskalile su svoj jad na meni, te su mi odredile termin za 17. ožujka! Čitao sam da su pojedinim kandidatima pomicale unaprijed ili unatrag nekolko dana, no ovdje se radi o punih 14 dana! Prepuštam ti da iz ovog povučeš odgovarajuće zaključke. :palacdolje:

 

 

ovo je definitivno :lizaljka:

 

ajde, ajde, drzavna uprava ima mnogo problema, ali ih ima i pravosudje, a pogotovo odvjetnistvo - oprosti, ali ima odvjetnika koji placaju svoje vjezbenike na crno, a uglavnom im daju minimalac po komori za koji rintaju od jutra do mraka. u i privatnicima imamo kukolja koliko hoces jer ista ta drzava po kojoj ti pljujes je omogucila i da svaka susa danas ima nekakvu firmu ili samostalnu djelatnost, poduzetnistvo se stiti, a masu njih nije u stanju vlastite radnike placati!i takvi su kakti primjer kako zaraditi vlastitim radom, kaj, preko ledja svojih radnika :palacdolje: ?

takvi niti ne znaju sto je npr. kolektivni ugovor, a njihovi vjezbenici mogu samo sanjati sigurnost place u drzavnoj upravi, kao i dizanje kredita ili slicno :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nika_no1, o čemu ti trabunjaš?? Neću valjda voditi polemike natopljene jeftinom popularnom psihologijom za domaćice. Svako mete pred svojim vratima. :palacdolje:

 

Ja sam bio "činovnik" koji je gotovo cijeli svoj radni staž proveo u toj državnoj upravi, koja sasvim vjerno, zrcalno odražava nesposobnost, nerad, bijedu, nemoral, nepotizam i korupciju drage nam države.

 

Odvjetnici izrabljuju vježbenike? Ma, molim te Sue, sada si stvarno otkrila Ameriku. :smijeh: Bio sam odvjetnički vježbenik kod "štetara", frajer me je držao na crno skoro pola godine, isplaćivao mi je minimalac. Vidio sam da tu nema kruha, zaposlio sam se drugdje.

 

Odvjetništvo je nažalost samo služba koja na načelnoj/idealnoj razini bi trebala pružati pravnu pomoć naravnim i fizičkim osobama, ali zahvaljujući HOK-u funkcionira kao u osamdesetima. Etika? A što je to? Službenička etika, etički kodeks... Svima su puna usta toga, a zapravo za nju nikoga nije briga. Etiku su možda predavali na pravnom faksu? :smijeh:

 

Kolega je postavio pitanje kada treba polagati ispit i ja sam samo iznosio svoje recentno iskustvo.

 

Ovo je otišlo predaleko i ja se odjavljujem s ovog portala.

 

Puno sreće u budućem radu sa psima i ostalim kućnim ljubimcima.

 

Hvaljen Isus! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma dobro je Diogen...Nisam niti mislila da ćeš me pohvaliti. :-)

Ti imaš svoje mišljenje, ja svoje i to je to. Možemo se prepucavati do besvijesti i opet se nećemo složiti u nekim stvarima. O ovom pitanju imamo različito mišljenje, u redu, ipak sam napisala što mislim. Znaš, nisam niti mislila da ćeš mi ostati dužan. ;-) Nema drame.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diogen, stvarno preburno reagiras. sjeti se da si sam prvi otisao predaleko. i opet me nisi shvatio.

 

naravno da nisam otkrila ameriku, jer je to vec notorna cinjenica sto rade odvjetnici, ali treba napisati i tu stranu price. ne cvjetaju ruze u drzavnoj upravi, ali bome, ne cvjetaju ni u pravosudnim tijelima, a niti odvjetnistvu.

 

i ne mogu pljuvati po citavoj drzavnoj upravi, bas zato sto sam tamo radila i imala sam uvid, cak i rad tijela koja si ti popljuvao, a nikad s njima ocito nisi suradjivao.

 

ne znam gdje si ti radio, ali ja sam upoznala i stvarno krasne i sposobne ljude koji su me naucili,a nisu niti trebali jer su spadali pod drugo tijelo, ono za sto me sef morao slati na edukaciju, a nije, jer sam mu trebala za rintanje. da, ima nesposobnih, ali da su ama bas svi nesposobni, to bas i nije istina.

 

ti se moras od toga distancirati i dati sve od sebe, pa sjecas se valjda kako je bilo na faksu, sto su sve radile tete u referadi, a tek profesori, koliko je tamo nepravde bilo, pogotovo oko ocjena, rokova, konzultacija i svega ostalog.

 

sto sam ja dozivjela nedavno dok sam volontirala na sudu, od jedne sluzbenice, isto sam bila bijesna i van sebe, a na kraju je sve proslo ok, jer ima i normalnih i susretljivih ljudi u tom pravosudju, pa ne pisem o tome ovdje jer smatram da je totalni oftopik.

 

nemoj to toliko uzimati k srcu - sto je bilo, bilo je, te zene nazalost nisu obvezne uzeti nase zelje i pozdrave u obzir, kaj ces, mi se samo tome mozemo toplo nadati. radije fino sjedni, nauci kak spada, umjesto da prolijevas zuc po legalisu.

 

pasti tada ne mozes, ma tko god ti bio u komisiji. a ni komisija ti nije garancija, zna se izmijeniti, i to na gore, i sto onda?

 

ako bas mislis da je toliko trulo u drzavi danskoj, zasto onda ne istupis u medije, imenom i prezimenom, i svima ne objavis sto se dogadja u tim i takvim drzavnim tijelima? toliko o etici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sue :palac::pljesce:

 

Meni se nije dalo pisati...I tako naš kolega "Mr. Negativo" slabo drži do tuđeg mišljenja jer misli da je jedino njegovo prava istina. Jel tako Diogen? :beljo: Znam ja da ćeš ti nama opet svratiti jer tvoja potreba da širiš crnilo je jednostavno jača od tebe.

 

E, ajde ako već svratiš, onda probaj artikulirati svoje mišljenje bez spuštanja na osobnu razinu. Ispast će barem manje _______. Kužiš? :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam siguran da je ovdje bila samo jedna pretjerana reakcija ali siguran sam u ovo - spada u komunisticku demagogiju prozivanje zbog kritike drzavne uprave! zasto se uprava ne bi smjela kritizirati? i zasto bi netko morao raditi u njoj pa da to pravo stekne?zar nije dovoljno sto svi placamo i previsoki porez kako bi birokracije mogla postojati i raditi uglavnom nista?!

kad smo vec kod teme - nije prije par god bilo moguce niti saznati ispitnu komisiju bez posebnih veza i vezica! nije postojao suvremeni (niti se primjenjivao) propis o polaganju tog ispita... i tvrditi da nije moguce organizirati jedan ispit a da se sve unaprijed zna je takodjer demagogija koja ide u prilog onima koji vole "mutne vode"! dapace, moze se organizirati ispit i tako da svi dodju priblizno na polaganje na datum koji im najvise odgovara - to je njihovo pravo koje i placaju, a ako cinovnici nisu to u stanju tako organizirati nek lijepo pokupe prnje i ostave svoja mjesta sposobnijima od sebe! imenovani su temeljem navodnih sposobnosti - ako njih prelazi zadatak organizacije jednog pisljivog ispita i ako se o tome mora razgovarati - fala i dovidjenja!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:smijeh::brije: Neću uopće ulaziti u raspravu o državnoj službi jer onda nikada kraja, ali...malo ću proanalizirati ovu neobičnu pojavu. Gledam i ne vjerujem. Retorika ista, pa mi se na prvi mah učinilo da je naš kolega promijenio nick. Ipak, ako obratimo pozornost na broj objava, ne bi se reklo. Iako može biti da kolega ima i više profila. I to ljudi rade.

Ali čini mi se, ne u ovom slučaju. Naime, s obzirom na jedan detalj, čini mi se da je ovdje uletio pravednik-pripadnik starijih generacija ili pripadnik mlađih generacija s izraženom naklonošću prema očito dijametralno suprotnim idealima. Naime, u većini slučajeva pokazalo se da stariji u svojim raspravama uvijek nekako uspiju uvući raznorazna povijesna razdoblja kao što su partizani, komunisti i ini što smatram čistim nedostatkom pravih argumenata...Ovo mi liči na ono: Ako ne misliš isto onda si komunist, ili?

:vrti:

Ono što je još čudnije i što me tjera da si postavim pitanje, a s obzirom na činjenicu da Raul očito ne sprema pravosudni, od kuda on na ovom dijelu foruma. Raul, šta ste frendovi ili pripadate istom klubu?

 

Eto, moj mali osvrt. I još nešto, ne vidim čemu ta agresiva (ne moraš ljudima skinuti skalp jer imaju drukčije mišljenje od tvoga) i nije mi jasno u kojem dijelu se to Sue ponijela primitivno i prostački. Znaš, kad ja čujem "maca" prvo pomislim na kućnog ljubimca, dakle stvar je individualnog pristupa...Ok? :smijeh:

 

I ne, ne moraš se truditi opaliti paljbu, jer više ne mislim ulaziti u ovakva besmislena prepucavanja. Mislim, možeš, ali uzalud ti trud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sue, tvoj feminizam me uopće ne impresionira, a ovaj tvoj posljedni komentar samo govori posvemašnjem siromaštvu tvojega duha. :palacdolje:

 

Nika - opet trabunjaš čiste gluposti. Besmisleno.

 

Ja nikada ne raspravljam sa budalama i djecom. :palac:

 

Bertrand Rusell (a vjerojatno nemate pojma tko je on) je jednom rekao da je problem Svijeta uvijek bio što su glupani toliko sigurni u sebe, a pametni tako puni dvojbi.

 

Vi ste već svrstale.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:smijeh:. Baš si se ti našla o tome pričati, cijelo vrijeme visiš ovdje. Vidiš trn u tuđem oku, a ne balvan u svojem.

 

Evo i tebi jedna prigodna narodna poslovica. "Otrov - to je pitanje količine." :-D

 

A ti ga hvala Bogu, imaš u neizmjernim količinama! 8-)

 

Sugeriram ti inače da ponavljaš kazneno pravo, ponovi si osobito uvredu, bit će ti ubrzo od koristi.

 

Keep up the Good Work! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raulisimo je napisao:

jos jedna stvar - bas me zanima di je sada moderator da "zakljuca" raspravu koju je sue spustila na nepodnosljivo nisku razinu svojim primitivnim i prostackim postom!

 

zanimljivo...raulisimo :kavica:

 

pa ja sam samo rekla da diogenu treba kucni ljubimac da ga zaokupi da ne bude toliko ljut. sto ima u tome prostacko?

 

velis, a kritizirati na nacin da zvuci kao kleveta jest inace u redu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija