Jump to content

Kako sve otaviti supruzi u slučaju smrti supruga?


anonimno

Preporučene objave

najbolje kupoprodajnim ugovorima uz uglavak o raskidnom uvjetu, dakle ograničavanjem prava vlasništva pa će i zemljišnoknjižni upis biti onaj koji uređuje odnose prethodnog i potonjeg vlasnika. dakle temeljem ugovora o kupoprodaji sa raskidnim uvjetom vaša će supruga biti uknjižena kao prethodni vlasnik a vi kao potonji. ukoliko se uvjet ispuni, ugovor se raskida, vlasništvo prelazi na vas kao potonjeg vlasnika, a odnos vas i supruge se za trajanja prethodnog i potonjeg vlasništva prosuđuje prema pravilima o plodiuživanju (kao da je supruga za to vrijeme bila plodouživatelj)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa stavite novce na njezinu knjizicu!

 

znajte da su fiktivni ugovori o dozivotnom uzdrzavanju, sklpoljeni samo radi izigravanja nuznih nasljednika, nistavi. a to bi bilo razmjerno lako dokazati od strane nekog od potencijalnih zakonskih nasljednika. najbolje je sklpoiti ugovor o kupoprodaji i njime obuhvatiti sve stvari i sva prava koja su u prometu.

 

ima veze to sto je strani drzavljanin: nekretnine ona uopće neće moći steći ako ne postoji reciprocitet izmedju RH i drzave njezinog drzavljanstva, kako na području nasljeđivanja, tako i na području stjecanja na temelju pravnih poslova i ostalim temeljima. naime, osoba koja nekretninu ne može steći, načelno ju ne može ju steći ni po kojoj osnovi, izuzev naslješivanjem, ali i tu je potreban reciprocitet.

 

možda bi najbolje bilo da osnujete trgovačko društvo i sve stvari i prava unesete u njega, a zatim prenesete sve svoje udjele na suprugu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija