Jump to content

Državno odvjetništvo - JAKO MI JE HITNO


Tugomir

Preporučene objave

U zakupu sam Državnog poljoprivrednog zemljišta na zakup od 10 godina, po programu raspolaganja općine u kojoj sam u zakupu ta zemlja je namjenjena za prodaju.

Crkva je tražila povrat čestica i dobila,a neke od tih čestica i ja radim, no međutim općina tu zemlju po programu nije odredila za povrat.

moje pitanj je - dali Crkva može dobiti baš tu zemlju iako ona nije namjenjena za povrat ili če joj se ponuditi zemlja koju je općina u programu predvidjela za povrat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebalo bi biti vraćeno samo ono zemljište koje je rezrvirano za povrat, dakle ne ono koje je stvarno oduzeto. ali u praksi znam da ne obraćaju pažnju na to da li su određene kat. čestice rezervirane za povrat ili ne. prodaju i one koje jesu i one koje nisu rezervirane, a to znači da u slučaju da je zemljište koje vi uživate izuzeto od denacionalizacije, ipak pitanje imaju li odakle bivšim vlasnicima vratiti ono 'zamjensko' -predviđeno za povrat.

:vrti::misli::-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaju,ima još dosta zemlje koja je ostavljena za povrat jer je vrlo malo zahtjeva do sada riješeno.

Zato mi nema logike da im se dodjeli ta zemlja koja je dana meni u zakup,a i programom raspolaganja je predviđena za prodaju.

Šta napravit,ako ipak dođe do toga da Crkvi dodjele te čestice-kome se žalit?

Jer još nisam dobio službeni dokumenat nego su to za sada samo priče treće osobe koja je upoznata sa tim slučajem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam točan odgovor, ali ...

 

podaci o zemljištu rezerviranonom za povrat bivšim vlasnicima dostavljeni su u hrvatski fond za privatizaciju i u zk odjele odgovarajućih općinskih sudova. istina nigdje nije zabilježeno da su čestice rezervirane za povrat, mislim ono uz samu kat. česticu u zemljišnoj knjzi, ali podci postoje u zbirci isprava.

 

ako vam oduzmu zemljište koje nije predviđeno za povrat, sigurno se možete žaliti i u zk odjel odgovarajućeg općinskog suda. trebat ćete biti samo sigurni da ta čestica nije predviđena za povrat i da postoji fond zemljišta rezerviran upravo za to. inače zemljišne knjige su javne i svi podaci bi trebali biti svima pruženi na uvid, naravno ako imate opravdan interes za to, ali iz iskustva znam da za uvid u takve podatke morate znati o svemu više od zk referenta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali istina, ne znam kako dalje ...... .

 

ako se radi o poljoprivrednom zemljištu, onda je za cjelokupnu brigu o zemljištu (kupoprodaja, najam, parcelacija - dioba, spajanje), nadležna agencija za poljoprivredno zemljište, koja još nije osnovana. do osnivanja nadležno je ministarstvo poljoprivrede, istina po zakonu samo za zemljište u državnom vlasništvu, ali prema usmenim izjavama odgovornih, ministarstvo rješava i poljoprivredno zemljište u privatnom vlasništvu.

 

dakle, da bi vama mogli nešto uzeti, ili nekome nešto dati, moraju pitati agenciju za poljoprivredno zemljište, odnosno do njezinog osnivanja, ministarstvo poljoprivrede. dakle, ministarstvu poljoprivrede se morate žaliti, tj agenciji za poljiopr. zem. ako je do tada osnuju. osnivanje se očekuje uskoro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija