Jump to content

prekrsajna i kaznena prijava-nejasno


bilaboja

Preporučene objave

bog,molim vas savjet i odgovore na par pitanja..prije godinu dana sam uhvacen sa 2.5 grama hasisa..tek prije par dana sam bio na preksajnom sudu,uz optuzni prijedlog da me se kazni najmanjom mogucom kaznom,dobio sam 2000 kuna globe..sad me brine kazneni postupak...prijavljen sam po clanku 173(1)..koliko sam shvatio,opet novcana kazna ili do godinu dana zatvora..odvjetnik mi govori da cu dobit najvjerojatnije uvjetnu jer je hasis jaci od marihuane pa me nece novcano kaznit.to mi zvuci opet malo smijesno..nikad prije nisam kaznjavan ni na prekrsajnom ni na kaznenom sudu..odvjetnik je bio na drzavnom odvjetnistvu,ili tuzilastvu,ne znam sad i kao oni tamo nisu nista jos zaprimili..da li je moguce da optuzni prijedlog dodje prije na preksajni sud nego na kazneni?odvjetnik mi opet tvrdi da je on to stopirao navodno..nista mi nije jasno,kako on to moze stopirat?postoji li mogucnost da je ta kazna mozda odbacena zbog "samo" 2.5 grama hasisa a da ja to uopce ne znam.nakon koliko godina dolazi do zastare kaznenog djela?

kad sam pitao odvjetnika kome ce doc kazna,rekao mi je da ce to poslat na njegov ured a ne na moju kucnu adresu..jeli to normalna procedura?kao da ja njemu dam novce pa ce on to platit..

molim samo ozbiljne odgovre i bez suvisnih komentara ljudi koji ne zele pomoc..unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Apsolutna zastara 3 godine.

 

Stav Vrhovnog suda je da je 2,2 grama marihuane kazneno djelo, no neka općinska državna odvjetništva (ODO) odbacuju i za te količine. Ako je odbace ne šalju Vam rješenje o odbačaju.

 

Odvjetnik ne može ništa "stopirati". Tko zna što je mislio.

 

Kaznenu prijavu je ODO moralo zaprimiti (osim ako ste u trenutku počinjenja imali manje od 21 godinu pa je podnesena ODO-u za mladež).

 

Glede slanja ioptužnog prjedloga.

Pekršajnom sudu optužni prijedlog za prekršaj šalje policija.,

 

Općinskom sudu optužni prijedlog za kazneno djelo šalje državno odvjetništvo.

 

U pravilu prvo ide optužni prijedlo policije na prekršajni sud

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija