Jump to content

Dopuna žalbe u upravnom postupku


clea

Preporučene objave

dakle problem....prijateljica se žalila na rješenje HZZO-a na način da je teti ostavila papir s jednom rečenicom, bez potpisa i oznake predmeta i s nekakvim kakti dokazom koji ništa ne dokazuje....

ja sam joj u međuvremenu napisala novu i suvislu žalbu,a žalbeni rok još nije istekao.

pitanje:

da li je dopuštena dopuna žalbe u upravnom postupku?

ZUP nema odredbi, a meni zdrav razum nalaže da je dopuštena ako je u roku...tražila sam sudsku praksu, ali nađoh samo presudu iz 1977. godine...

što u slučaju da je prvotno izjavljena žalba manjkava, fali joj primjerice potpis ili oznaka rješenja protiv kojeg se podnosi? može li to utjecati na pravnu sudbinu dopune obzirom da sam negdje čitala da se dopuna žalbe tretira kao akcesorna u odnosu na samu žalbu?

pretpostavljama da je tijelo koje vodi postupak dužno dati rok za dopunu (prema čl. 68. ZUP-a koji vrijedi općenito za podneske), ali nisam sigurna...kao što zapažate, upravni postupak baš nije moje područje....

i zadnje.....je li moguće predati još jednu žalbu i navesti da prema volji stranke ona zamjenjuje onu već predatu ili možda jednostavno poslati i drugi podnesak naslovljen kao žalba i praviti se lud? kako bi drugostupanjsko tijelo tretiralo ovu situaciju?

unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovorima...

ja sam se snašla (bar se nadam) pa sam podnesak naslovila kao žalbu, a na kraju sam napisala da se ima smatrati da zamjenjuje prethodnu žalbu koja se povlači kao nepotpuna odnosno njezinom dopunom za slučaj da tijelo ipak nađe da je podobna za daljnje postupanje. pa nek si misle. kako god okreneš, odbacit je ne mogu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Poštovani,

 

imam veliki problem.Nakon što sam dobila ovršni prijedlog od javnog bilježnika žalila sam se da je moj slučaj u zastari-dug je bio za mobitel -t mobile .Nakon godinu dana sam dobila rješenje od općinskog građanskog suda da se odbacuje moj prigovor na ovrhu jer žalba nije bila potpuna tj konkretnije da nije bila potpisana.Isto tako je navedeno u rješenje da je sud zaključkom pozvao ovršenika na dopunu prigovora temeljem čl.351.st.1.zakona o parničnom postupku te je napisano da ovršenik nije udovoljio tome. .Ja se uvijek odazvem na službene dokumente ali u nijednom trenu ja nisam zaprimila nikakvu obavijest od suda za dopunu žalbe..Navedeno je u rješenjeu da s emogu žaliti pa Vas molim za pomoć što da napravim i kako da sastavim žalbu??

 

 

Srdačan pozdrav

Lahorka Kic

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 godina kasnije...

Molim savjet.

Stranka je 4.3.2020. zaprimila rješenje s kojim nije zadovoljna, što znači da je zadnji dan žalbenog roka danas (19.3.2020.). Stranka je 17.3.2020., dakle u roku, poslala žalbu koja je zaprimljena jučer, 18.3.2020., ali žalba nije potpisana. 

Hoće li se žalba smatrati podnesenom u roku i ako nakon zaključka stranka istu podnese potpisanu izvan zakonskog roka koji je počeo teći od dana zaprimanja rješenja? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ne, ja sam voditelj postupka, pa bih sad pozvao stranku zaključkom da ispravi nedostatak i potpiše žalbu. Ali idem u korist stranke, pa da se ne bi smatralo da je žalba izvan roka. 

Ono što sam istraživao je da se neće smatrati da je žalba izvan roka jer je zapravo podnesena u roku, samo što nije potpisana. Nadam se da sam u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Grabarić Imbra je napisao:

pa bih sad pozvao stranku zaključkom da ispravi nedostatak i potpiše žalbu. Ali idem u korist stranke, pa da se ne bi smatralo da je žalba izvan roka. 

Ono što sam istraživao je da se neće smatrati da je žalba izvan roka jer je zapravo podnesena u roku, samo što nije potpisana. Nadam se da sam u pravu.

Pozovite je na dopunu žalbe. Pogledajte kako je to regulirano u čl. 351. Zakona o parničnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija