Jump to content

Upravno help!


somuch

Preporučene objave

1.Primjena zpp-a u sporu(supsidijarno kad nešto nije uređeno zus-om je meni jedini logičan odgovor)?

2.Drugi stručni poslovi državne uprave?

3.Da li poslodavac može otkazati ukoliko je do nesposobnosti za rad zbog ozljede na radu ili bolesti(odgovor: ne, jedino ako mu ponudi dvostruku otpremninu?????)

4.Otpremnina u dvostrukoj visini?

5. Kako može glasiti dispozitiv upravne presude?

P.S Zdrav mozak u ovoj fazi već bye,bye, so help:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Primjena zpp-a u sporu- supsidijarno se primjenjuje ZUP, ako pitanja nisu riješena posebnim zakonom, to je kod onih upravnih oblasti, a ako neko pitanje nije riješeno ni posebnim zakonom ni ZUp-om onda se supsidijarno primjenjuje ZPP.

3.Da li poslodavac može otkazati ukoliko je do nesposobnosti za rad došlo zbog ozljede na radu ili bolesti-mislim da mu treba suglasnost radničkog vijeća, odn. službe za zapošljavanje. Mora dokazati da je poduzeo sve da mu osigura odgovarajuće poslove. Onda ima pravo na dvostruku otpremninu. Ako neopravdano odbije zaposlenje na ponuđenim poslovima nema pravo na tu otpremninu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. pitanje - i meni se čini da je tako.

 

2. pitanje - Upravni i stručni poslovi: Tu se misli na Zakon o sustavu državne uprave – članak 33.-35. (Praćenje stanja i izrada nacrta prijedloga propisa i drugi stručni poslovi).

 

3. pitanje - Da, pod određenim uvjetima. Poslodavac može otkazati radniku kod kojega postoji profesionalna nesposobnost za rad ili neposredna opasnost od nastanka invalidnosti, samo uz prethodnu suglasnost radničkog vijeća. Ako kod poslodavca nije utemeljeno radničko vijeće, suglasnost daje nadležna služba zapošljavanja. Radničko vijeće, odnosno nadležna služba zapošljavanja, dat će poslodavcu suglasnost na otkaz ugovora o radu, ako poslodavac dokaže da je poduzeo sve što je u njegovoj moći da radniku osigura odgovarajuće poslove, odnosno ako dokaže da je radnik odbio ponudu za sklapanje ugovora o radu za obavljanje poslova koji odgovaraju njegovim sposobnostima, u skladu s nalazom i mišljenjem ovlaštene osobe, odnosno tijela. Ako radničko vijeće, odnosno nadležna služba zapošljavanja uskrati suglasnost na otkaz, suglasnost može nadomjestiti sudska ili arbitražna odluka.

 

4. pitanje - Dvostruka otpremnina – otpremnina koja se daje u slučaju ozljede na radu ili profesionalne bolesti. - radnik koji je pretrpio ozljedu na radu, odnosno koji je obolio od profesionalne bolesti, a koji nakon završenog liječenja i oporavka ne bude vraćen na rad, ima pravo na otpremninu najmanje u dvostrukom iznosu od iznosa koji bi mu inače pripadao. Ali, radnik koji je neopravdano odbio zaposlenje na ponuđenim mu poslovima, nema pravo na otpremninu u dvostrukom iznosu.

 

5. pitanje - Kako može glasiti dispozitiv presude – nisam sigurna, valjda se misli kako može odlučiti - da se tužba uvažava ili odbija kao neosnovana.

Ako se tužba uvažava sud poništava osporeni upravni akt. Kad sud nađe da se osporeni upravni akt ima poništiti, ako je to moguće može presudom riješiti upravnu stvar.

Presudom kojom se osporeni akt poništava, sud će odlučiti i o zahtjevu tužitelja za povrat stvari, odnosno naknadu štete, ako podaci postupka za to daju pouzdanu osnovu, ili će ga uputiti na parnicu.

Kad se tužba koja je podnesena zbog “šutnje administracije” uvažava, odredit će se u kojem će smislu tužena strana donijeti rješenje ili će se presudom riješiti stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija