Jump to content

TUŽBA PROTIV POKOJNIH


anonimno

Preporučene objave

Da li je moguće dignuti tužbu protiv pokojnih? Konzultirajući se sa više odvjetnika neki kažu da može a neki da ne...Čestica bi po parcelacijskom elaboratu trebala ući u javno dobro ali se pokojni ne može očitovati.

(naravno zato što je pokojni-pokoj mu duši).IIza pokojnika nikad noje provedena ostavinska rasprava(umro u Njemačkoj-pokopan u Splitu,prilikom ishođenja

lokacijske dozvole za put morao sam donijeti potvrdu o smrti od MUP-a) a na toj čestici je suvlasnik sa

drugim vlasnikom.Što da se radi, hoće li se to otegnuti do NIGDARJEVA, da li da ustanem ili odustanem?

Pomozi te ako Boga znate!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nešto mi je lakše kad vidim da ima još netko u sličnom problemu. Ja sam, međutim, na samom početku. Moja čestica je položena na put koji postoji preko 60 g., ali ga katastar ne poznaje. Ured za prostorno uređenje ne želi ni pogledati ništa za lokacijsku dozvolu za kuću dok se ne riješi pitanje pristupnog puta. Uputili su me na Grad Split i sad sma njima uputila pondesak da pokrenemo nekakav postupak legalizacije istog. Kako jedino suprug i ja imamo uknjiženo vlasništvo u čitavoj ulici (50-tak kuća) suočavam se s problemom koji mi zadaje ogromnu glavobolju. Odakle ste počeli? Na koji način radite? Ako nije porblem, evo ostavljam mail za razmjenu iskustva i ideja. Iskreno se nadam da možemo pomoći jedno drugom.

dalila.bebic@st.htnet.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odluka donijeta u parničnom postupku u kojemu se kao stranka pojavljivala osoba koja nema stranačku sposobnost ( a to je npr. tuženik koji u trenutku podnošenja tužbe ne postoji , jer je umro prije tog trenutka), takva je odluka, uslijed bitnih povreda odredaba parničnog postupka, apsolutno ništava. i ne samo to: postupak u kojemu se kao stranka pojavljivala osoba koja ne može biti stranka u postupku MOŽE SE SVAKODOBNO PONOVITI. dakle, izuzima se i načelo NE BIS IN EADEM. ukoliko je potrebno podići tužbu to se može bez problema protiv osoba za koje vi smatrate da su nasljednici. sud o tome može odlučivati kao o prethodnom pitanju, a može odlučiti i ne raspravljati o tome do okončanja ostavinskog postupka, a može i neutvrđenim nasljednicima postaviti privremenog zastupnika!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija