Jump to content

put do građ.parcele POMOĆ


dalila

Preporučene objave

Dakle, 2002.g. kupimo suprug i ja krasnu parcelu. Za nju uredno dobijemo Izvadak iz PPU koji je svrstava u zonu mješovite gradnje i daje sve ostale uvjete građenja. U mjesecu kolovou ove godine sasvim slučajno uočimo da je Prijedlog novog PPU (Splita) pretvara u zelenu i korisnu površinu. Upučujem primjedbu zadnji dan roka i ne nadam se ničemu. No, nakon dva mjeseca saznajem da je primjedba uvažena i vraćaju parceli status građevinskog zemljišta. OK. Mi presretni, arhitekt i geometar naprave svoje, predamo za lokacijsku i onda - STOP! Nema pristupnog puta do parcele u službenim katastarskim mapama. Obustavlja se postupak izadvanja lokacsijke dozvole i upućuju nas da imamo problem. Put postoji već preko 60 godina, no, isti je napravila bivša JNA za ulaz u svoju bazu i zato ga katstar nje poznaje (vojna tjana i ostale gluposti). Narvano, ista ulica ima svoje ime, sve kuće koje se nalaze u njoj , a ima ih 53 imaju svoje brojeve, PTT i Elektrodalmacija su uredno položili kabele u toj ulici.

Upućuju nas iz Ureda za prostorno uređenje na Grad Split da s njjima nešto dogovorimo jer put ne može biti u privatnom vlasništvu već mora biti uknjižen na Grad Split i DV.

Molim bilo kakav savjet ili pomoć uz dodatne otegotne okolnosti:

1. Od naše parcele do službeno postojećeg puta postoji 5 parcela u vlasništvu ljudi koji su ih prodali sadašnjim stvarnim korisnicima, Još nemam informaciju tko je živ a tko mrtav od knjižnih vlasnika;

2. Nitko od susjeda nije zainteresiran za partipicaciju u troškovima legalčizacije puta;

3. Grad Split sa svojim službama hm?!

Ljudi, ajde mi dajte neko svjetlo u tunelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija