Jump to content

Alkohol, crveno, nezaustavljanje


dado321

Preporučene objave

Pozdrav svima, imam pitanje. Prošli petak zaustavila me policija i proveo sam noć u zatvoru na otrežnjenju. Uglavnom napuhao sam 2,16 promila, prošao kroz crveno na semaforu i nisam se zaustavio policiji na znak "stop". Ujutro su me odmah odveli kod sutkinje i ja sam priznao sva tri prekršaja. Kod sutkinje sam dobio kazneni prijedlog na ta tri prekršaja i uzeta mi je dozvola na 8 dana. Zanima me dali sad trebam dobit od suda kolika će biti kazna i dali na to ja mogu poslati prigovor ili budući da sam priznao sve postaje automatski pravomoćno? Prvi prekršaj je mislim otišao u zastaru (bio je prije 6 godina), tako da bi ova kazna trebala biti po minimalnim mjerama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PREKRŠAJNI ZAKON

Rehabilitacija

 

Članak 77.

(1) Nakon izdržane, oproštene ili zastarjele kazne zatvora odnosno maloljetničkog zatvora, osuđenik ima sva prava utvrđena Ustavom, zakonom ili drugim propisom i može stjecati sva prava osim onih koja su mu ograničena zaštitnom mjerom, a jednako se to odnosi i na počinitelja prekršaja kojem je primijenjena mjera upozorenja ili je odlukom o prekršaju oslobođen kazne.

(2) Protekom tri godine od pravomoćnosti odluke o prekršaju počinitelj prekršaja smatra se neosuđivanim po toj odluci o prekršaju i svaka uporaba tih podataka o njemu kao počinitelju prekršaja zabranjena je i nema nikakav pravni učinak. Rehabilitirani osuđenik ima pravo nijekati prijašnju osuđivanost i zbog toga ne može biti pozvan na odgovornost niti može imati bilo kakve pravne posljedice.

(3) Rehabilitacija iz stavka 1. i 2. ovoga članka nastupa po sili zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam bio kod sutkinje ona je znala za to da sam prije 6 godina skrivio pijan nesreću, ali je rekla da ova kazna ide po minimalnim mjerama (valjda jer je prošlo vrijeme rehabilitacije), tako da u policiji još uvijek imaju zapisano i nakon 6 godina prekršaj makar sam ja mislio da se to briše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav svima. Jučer sam dobio kaznu 10000 kuna i 5 mjeseci bez vozačke. Pišem žalbur da mi je kazna pevisoka pa me zanima dali da uz nju priložim molbu svog direktora da mi treba vozačka zbog posla i obrazac zadnje plaće da bi se vidjelo da nisam u financijskoj mogućnosti platiti tako veliku kaznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija