Jump to content

Problem s susjedom


Gustavo

Preporučene objave

Neki dan mi susjed ničim izazvan pozvao policiju dok sam palio travu na polju, policija došla, obavili očevid i ustanovili da nije bilo opasnosti za nikoga i nije napravljena nikakva materijalna šteta iako je on prijavio neki stari truli stupić što je malo nagorio na međi.Kako tipa jedva da poznajem jer je zemlju do mene kupio nema dugo raspitao sam se malo o njemu i doznao da nije baš svoj.E sad on je nema dugo na moju zemlju u šumskom dijelu nagurao bagerom iskrčene jabuke i zemlju, a i na međi ima živicu što mi se čini da nije u skladu s zakonom.Zanima me da li ga smijem pismeno upozoriti pred tužbu da makne one iskrčene jabuke i zemlju s mog posjeda i da makne živicu, napisao bi mu pismo kao opomenu pred tužbu kad već hoće rat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani !

 

 

Prema iznijetom u pitanju je smetanje posjeda od strane Vašeg susjeda .

Rok za podnošenje tužbe za smetanje posjeda je 30 dana od smetanja posjeda odnosno od saznanja za smetanje posjeda .

 

Bilo bi dobro da pismenim putem zamolite susjeda da oslobodi Vaš posjed tj. da ga dovede u prvobitno stanje , kako ne bi morali tražiti sudsku zaštitu .

 

Ukoliko se susjed ogluši , trebate prikupiti valjane dokaze i svjedoke za pokretanje postupka .

Moj je savjet da i sa najgorim susjedom pokušate naći kompromis .Sudski sporovi su dugotrajni i skupi , pa procijenite da li je taj postupak susjeda vrijedan dodatnog trošenja energije , procijenite što dobivate a što gubite ,pa u skladu sa onim što osječate donesite odluku. Ne dozvolite da inat upravlja Vama . :kavica:

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje iskustvo mi govori da se dogovoriti može samo sa 'normalnim' ljudima.

Bezobzirnima treba 'pokazati zube', tj. pokazati im i to odmah, da ćete štititi svoj interes. Jer bezobzirni nikada neće stati zbog molbi , apela ili pokušaja dogovora. Pri tom vas ne smije voditi inat, nego zdravi razum.

Opomena pred tužbu koju ćete sami sročiti može pomoći, (ne treba i tužiti). Prijave komunalnoj inspekciji zbog živice također.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija