Jump to content

ugovor o besplatnom korištenju skladišnog prostora


whatever

Preporučene objave

Pls odgovor ako netko ima iskustva - da li moze pravna osoba sklopiti ugovor o korištenju skladišnog prostora bez naknade s fizičkom osobom a da pri tom porezna uprava ne tretira isti ugovor "samovoljno" kao zakup, odnosno na takvo korištenje razreže porez na zakupninu prema njihovim izračunima.Odnosno po kojoj pravnoj normi je Porezna uprava ovlaštena na taj način postupati?

 

Dakle, u konkretnom slučaju se ne bi radilo o korištenju prostora za sjedište tvrtke i obavljanje osnovne djelatnosti tvrtke u tom prostoru nego samo o skladištenju.

 

Ako ima tko saznanja kako stvari stoje u praksi bila bih zahvalna na odgovorima.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada pravna osoba sklapa ugovor o najmu poslovnog,skladišnog,parking ili bilo kojeg drugog prostora s drugom pravnom ili fizičkom osobom,obvezna je prijaviti i porez na najam.

Porezna uprava negira zakup bez naknade pa ukoliko ste u ugovoru i naveli da je tako, razrezaće Vam porez temeljem kvadrature zakupljenog prostora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Moguć je u pravnom - civilnom smislu i pravno je valjan.

U poreznom smislu se tretira kao da ste uzeli/dali novac na crno, te država traži da se plate dužni porezi, kao da ste platili zakup.

 

Nedavno je bilo da je npr grad Vukovar dobio od nizozemaca nekakav vrijedan brod (splav) pa nisu imali za platiti porez (ili carinu, nisam siguran) na njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija