Jump to content

Pitanje o Obavijesti o pocinjenom prekrsaju


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Dobih od policije obavijest o pocinjenom prometnom prekrsaju (speeding), ali kao jedina identifikacija vozila navedena je registracija. Sto je najbolje, registracija nije mog vozila, nego je vrlo slicna (razlikuje se u jednom slovu). Sto mi je ciniti, posto u obavijesti traze da dostavim podatke o osobi vozaca recenog vozila, koje nije moje? Kako su na osnovi registracije samo slicne mojoj uspjeli doc do mene kao vlasnika vozila?!?!?!

 

Pozdrav, stylex

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušajte im odgovoriti ovako kako ste i napisali...

vi niste vlasnik tog i tog vozila, već drugog pa im ne možete niti odgovoriti tko je taj dan u to vrijeme upravljao vozilom...

 

ako uzmemo da ste vi i počinitelj tog prekršaja, a niste zaustavljeni od policije po njegovu počinjenju, niste ništa potpisali do sada, nema ništa drugo što bi govorilo da ste vi bili vozač, a jednako tako niti da je upravo vaše vozilo sudjelovalo u prekršaju..

e, sada, ovo bi mogla biti i greška u pisanju, ali...iskoristite i tu mogućnost kada vam se već nudi...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledah malo Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Na osnovu clanka 229. stavak 3. i 4. duzan sam im dostaviti identitet osobe vozaca, a u suprotnom se na mene, kao na vlasnika vozila primjenjuje stavak 7. istog clanka, pa sam ponovo u prekrsaju. Trik je u tome sto se ne osjecam osobom ni iz stavka 3. i 4, a ni 7. Strah me jedino da samo ne bubnu dalje prekrsajnu prijavu i to po sva tri clanka, a zbog policijske pogreske ili u identifikaciji vozila ili krivo napisanoj registarskoj oznaci u Obavijesti. :(

 

Inace, navodno je vozilo i uslikano Multanovom. Do sada se to rutinski rjesavalo u slucaju da vozilo nije bilo zaustavljeno, a sada sa izmjenama Zakona izgleda da su pokrpali neke slabosti i nedostatke prethodnog Zakona.

 

Vidi li tko kakvu mogucnost tuzbe protiv nesavjesnog obavljanja posla od strane policije, jer ocito su negdje napravili pogresku, pa da barem, u slucaju eventualnog prekrsajnog postupka probam kompenzirati dobivenu kaznu s eventualnom odstetom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svih stavaka toga članka..

može biti ili st.3. ili st.4. a sankcija za nepostupanje je predviđena u st.7.

treba vidjeti što je uslikala multanova...

moguće da se radi samo o grešci u prijepisu..

ne vidim tu osnovu za tužbu, a pogotovo ne za odštetu, pogotovo jer još i ne znate kako će i što napraviti kada im odgovorite na upit..

 

usput, jeste li vi počinili taj prekršaj ili niste, ili nemate pojma?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija