Jump to content

Nesposobnost za rad, vjerujem da ima dosta sličnih...


Jethro

Preporučene objave

pozdrav svima!

radim vrlo odgovornu i osjetljivu stvar u državnoj firmi.

po struci sam nešto apsolutno deseto, nešto što firma ne treba, no s obzirom na znanje i vještine, zaposlili su me za mjesto x. sada, nakon 5 godina staža u toj firmi, firma postavlja upitnim moju sposobnost za tako osjetljivu stvar (sve ide kako treba pa se valjda misli da ništa ne radim), iako nisam ništa loše napravio, nego to oni iz predostrožnosti, a i (kako oni misle) bezveze primam plaću za tih par stvarčica koje napravim - a ne znojim se. budući da mi se pogoršalo zdravstveno stanje u svakom smislu (fizički - jetra, a konsekventno i psihički) poslodavac me šalje doktoru na procjenu sposobnosti za obavljanje poslova na mojem sadašnjem radnom mjestu.

imam 39 godina, ukupno 10 godina radnog staža, vss.

što ako liječnik ustanovi da nisam sposoban za tu vrstu posla (vrlo je specifično, ni liječnik ne zna o čemu se radi, odgovoran sam za poslovanje firme, jer su svi podaci u mojoj nadležnosti) i to napismeno da poslodavcu?

 

da li idem u invalidsku mirovinu ili dobivam drugo radno mjesto?

 

za drugo radno mjesto nisam školovan i ne trebaju mene na drugom radom mjestu ako (vjerojatno) nisam sposoban raditi na postojećem. čisto okvirno: firma je prehrambena industrija, ja sam po struci astronom, a zbog znanja rada na određenom kompjutorskom programu i završenih tečajeva, zaposlili su me.

 

 

koje bi najspretnije rješenje bilo za firmu po mojem pitanju?

hvala

 

pojašnjenje:

hrvatski sam branitelj, nemam ptsp, no imam neke dijagnoze od nedavno "zarađene" u firmi (psiholog, prozac, bolovanje, leksaurini, apaurini i čuda...) svađajući se sa nadređenom direktoricom koja je dobila otkaz od generalnog, ( prijeavio sam je za mobing/bossing/kršenje z. o ob. odnosima..., zaprijetio tužbom).

dodatni problem:

daleko najobrazovaniji sam u cijeloj firmi i to je svojevrstan balvan u njihovom oku. na jednom od nižih mjesta sam u firmi od početka rada u njoj (na prevaru sam dovučen - obećali mi jedno, čim sam potpisao i dao otkaz u bivšoj, frknuli me u vlažni podrum, smjenska šljaka, a kad sam shvatio to, bilo je kasno). no ok, sada to više nije tako, sad sam na drugoj poziciji (malo višoj), no totalno marginaliziranoj, a za nju su potrebna čuda (stalno usavršavanje kojeg nemam, jer je pre skupo i sl., a firma to ne zna i ne želi znati). klima je takva da me doista ne trebaju. nitko me ne tjera, no ponižavajuće je da tvoja tajnica ima 10% manju plaću, a niža je obrazovanjem, stažom, stručnošću, mlađa bez djece... ja posao više nigdje ne mogu naći jer sam star, a s obzirom na specifičnost zanimanja/struke, stvar je otegotna.

 

do novaca mi nije, ali do nekih redovnih primanja, makar mizernih, je!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija