Jump to content

Jamac (fizička osoba) obrtniku - da li može zatražiti cesiju ili zadužnicu?


tomo2505

Preporučene objave

Molio bih nekoga da mi da savjet-napiše da li je moguće da jamac(fizička osoba)obrtniku preko nekakvih institucija ili kak to već ide napravi zadužnicu, cesiju ili slićno jer dotični dužnik-obrtnik nije platio niti jednu ratu kredita od kada je prije 3 godine dobio navedeni pa shodno tome već 3 godine jamac, a naravno to sam ja, lagano svaki mjesec ostajem bez meni velikog dijela plaće!?

Dotični obrtnik uredno posluje i to večinom, najvjerovatnije "keš&keri", a izvlači se da se kao nema, uostalom kao i svi dužnici prema svojim jamcima.

 

Unaprijed hvala na savjetima i odgovorima! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete napraviti nikakvu cesiju,zadužnicu i sl.jer to nema veze sa bankovnim kreditom koji ste Vi potpisali kao solidarni jamac.

 

Možete dotičnog prijaviti financijskoj inspekciji (porezna uprava)koji će utvrditi eventualne nepravilnosti u njegovom poslovanju i ukoliko se utvrdi da obrt ima pozitivno poslovanje a skriva dohodak iz kojega ima obvezu plaćanja kredita, obratite se odvjetniku tj.podnesite tužbu protiv obrtnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija