Jump to content

Uknjižba nekretnine i ništetnost ugovora


Doll

Preporučene objave

Da li vlasnik nekretnine može prodati nekretninu za cijenu koju želi? Naime, sestra je bratu prodala 1/2 kuće (a on je upisan na drugih 1/2) po smiješnoj cijeni od cca. 5000,00 kn jer je htjela neku simboličnu cijenu (nije darovala iz određenih razloga da se sad ne ulazi u detalje). Napravili su standardni ugovor i odnijeli u gruntovnicu. Pitanje sljedeće, pošto sud pazi po službenoj dužnosti na ništetnost može li im se dogoditi da se ugovor proglasi ništetnim i odbije upis zbog recimo nejednakosti činidbe i protučinidbe ili simulacije (iako se o istoj ne radi.)?

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani !

 

Vlasnik može prodati svoju nekretninu po cijeni koju želi , međutim porezna uprava određuje porez prema svojim kriterijima ovisno o zoni u kojoj se nekretnina nalazi , tako da cijena u ugovoru nema neki značaj kada porezna uprava određuje porez .

Ugovor o kupoprodaji nekretnina mora biti ovjeren kod Javnog bilježnika ,koji jedan primjerak ovjerenog ugovora dostavlja poreznoj upravi .

 

Pozdrav! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija