Jump to content

Čl.209, st.1 i 2 KZ-a


smihi23

Preporučene objave

Ako je sud naložio da u određenom roku uplatite i dao Vam uvjet da ako ne ulatitite idete u zatvor, strogo gledajući ako niste uplatitli treba Vam se ukinuti uvjet i odrediti izvršenje zatvora.

 

No kako ste uplatili pola, savjetujem hitnu uplatu ostatka jer bi Vam mogli progledati kroz prste ako požurite.

 

Tražiti umanjenje kazne možete izvanrednim pravnim lijekom, ali se više brnite da ispunite uvjet (ako je bila uvjetna)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to je bio uvjet, ali nije bilo novaca (nezaposlenost). Uvjet je ukinut i određeno izvršenje kazne zatvora, na što se pisala žalba odnosno molba za odgodom zbog rođenja djeteta i zdravstvenih problema istog, što je odbijeno.

Kada se napokon našao posao, smoglo se nešto novaca, a nešto posudilo (20.000 kn), uplatilo se na račun i obvezalo se da će se ostatak uplatiti u skorije vrijeme te da će se nastaviti mjesećno plaćati obveza, ali 9 dana po uplati priveden je u zatvor na izvršenje. Pisali su se zahtjevi za izvanrednim ublažavanjem kazne, te zahtjevi za odgodu i ukidanje, ali sve je rezultiralo odbijenicama, pa ponovno žalba na isto, i ponovno svi odgovori i rješenja negativni....Tako je sada opet ostao bez posla....Spis je otišao na Vrhovni sud, ali to očitotraje....

 

Da li se može tražiti uvjetni otpust nakon 1/3 izdržane kazne? I da li je zakon isti za sve u Hrvatskoj jer ima slučaj, ali naravno u drugoj županiji, gdje je čovjek uplatio dan prije odlaska u zatvor i naravno nije otišao.

 

Hvala unaprijed na odgovoru, a možda bi mi mogli i savjetovati što mi je sada činiti jer financijska situacija mi je jako teška.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta uplata dan prije zatvora vrijedi samo kada je izrečena novčana kazna koja je zbog neplaćanja zamjenjena zatvorom. To ne vrijedi kod uvjetnih osuda na kaznu zatvora.

 

Inače osobno se ne slažem sa stavom suda ukoliko je osuđeniku izrečen zatvor ako je očito bilo da zbog nezaposlenosti ne može platiti uzdržavanje, odnosno ako se uopće nije mogao zaposliti.

 

Osoba koja nije imala uvjete za stvaranje prihoda ne može biti osuđena zbog toga. To je stav i sudske prakse, a smatram da je osuđenik trebao koristiti i izvanredne pravne lijekove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je već 2 mjeseca na izdržavanju,onda je malo kasno za izvanredne pravne lijekove.

 

Dok se po njima odluči, vjerujem da će kazna biti izdržana.

 

Vi bi s druge strane imali troškove odvjetnika koji bi se vratili samo ako bi se izvanredni pravni lijek prihvatio kao osnovan.

 

Ako bi se prihvatio zatvorenik/osuđenik bi imao pravo na odštetu od oko 300 kn/dan neosnovanog zatvaranja.

 

Za sve otići odvjetniku s debljim iskustvom iz kaznenog prava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A da li postoji mogućnost uvjetnog otpusta nakon polovice izdržane kazne i kada se to može tražiti odnosno pisati Upravitelju po polovici ili prije pola izdržane kazne?

Odnosno zanima me uvjetni otpust nakon 1/3 izdržane kazne piše isključivo u izvanrednim slučajevima pa me zanima koji su to izvanredni slučajevi?

 

A što se tiče odvjetnika jednostavno više nemamo novaca, a i ne poznajem niti smo čuli za nekog takvog koji ima podeblje znanje iz kaznenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Imam HITNO pitanje: 28. siječnja 2011.god. osuđen sam na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci time da se jedinstvena kazna neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počinim neko novo kazneno djelo, kao i pod daljnjim uvjetom da na ime moje bivše supruge isplatim novčani iznos od 49 600 kuna u roku od 9 mjeseci i da ubuduće uredno doprinosim uzdržavanju svoje malodobne djece. Ja sam u tih devet mjeseci uplatio 20 000 kuna i redovito plaćao alimentaciju. Međutim u listopadu ove godine sam prestao plaćati alimentaciju i nisam još isplatio preostalo dugovanje od 29 600 kuna. Moja bivša supruga me je ponovno tužila i dobio sam poziv za sud. Bojim se da li će mi sudac dodijeliti zatvorsku kaznu zbog ove tužbe jer ću izgubiti posao,a o meni ovise još četvero malodobne djece iz mog sadašnjeg braka kao i moja supruga! MOLIO BIH DA MI REČETE KOJE SU ŠANSE DA ME STAVE U ZATVOR?? Saslušanje mi je 01.02.2013. POMOZITE

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

pitanje: muz mi je ozudjen na 8 mj. zatvora jer u roku 2 god. nije platio 37000kn alimentacije bivsoj supruzi ( nezaposlen je ) i sad 1.03 se mora javit u zatvor remetinec

da odsluzi kaznu..

mene zanima kad odsluzi tih 8 mj. zatvora dali i dalje mora platiti taj iznos od 37 000kn

bila bih vam zahvalna na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija