adnan_sa objavljeno: 9. travanj 2009. Dijeli objavljeno: 9. travanj 2009. Pozdrav svima Zavrsio sam pravni fakultet u sarajevu, interesuje me da li mogu "odradit" u pripravnicki staz u hr? Malo sam se raspitivao na drugim forumima i dosao do zakljucka da ne bi trebalo biti vecih problema sa priznavanjem inozemnih diploma (pravni sistemi su dosta srodni izmedju BiH i Hr, izuzev nacionalne grupe predmeta) Nemam Hr drzavljanstvo. Da li bi se mogao zaposliti kao pripravnik kod nekog odvjetnika i eventualno upisati postdiplomski? Kakvi su uslovi i cijene? HVALA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikoleta odgovoreno: 9. travanj 2009. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2009. Budući nemate hrvatsko državljanstvo, u RH biste imali status stranca. Stranac može raditi samo na temelju radne ili poslovne dozvole, odnosno potvrde o radu bez radne odnosno poslovne dozvole. Zanimanja i potrebe za zapošljavanjem stranaca utvrđuje Vlada RH za svaku kalendarsku godinu, donošenjem Odluke o kvoti radnih dozvola.Pročitajte odredbe Zaknon o strancima (N.N. br:79/08 i 36/09)koje reguliraju rad stranaca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.