Jump to content

Blokada žiro-računa-knjiženje izvoda?


ninanana

Preporučene objave

Ukoliko ste d.O.o., normalno knjižite dugovnu i potražnu s tim da će saldo biti u minusu.Bitno Vam je kod predaje TSI-POD da novac na računu iskazujete kao nulu (a ne stvarno stanje sa negativnim predznakom).

 

Na kraju poslovne godine,temeljnicom prebacite negativan saldo sa klase 1 na 2,kako bi stanje žiro rn.bilo na nuli a zatim u početnom stanju nove godine ,ponovo temeljnicom,vratite na staro stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Blokada se ne knjiži. To vidimo samo mi kroz iznos na ž-r, BON-u. Tj neznam kako to imaju riješene druge banke ali na RBA internet bankarstvu ja vidim samo jedan iznos (rasploživi saldo) u minusu (tek kroz očevidnik o kojima se dobavljačima i kamatama radi) tj U knjigovodstvu je 0,00kn. Uostalom, blokada se povećava svaki dan za određeni iznos kamata. Kamate i promjene knjižim kada se i dogode

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Ne mogu do gospođe koja mi je savjetovala u ovom postu kako knjižiti izvode, a sad već dobrano kasnim sa izvještajem za 2009. i ne znam izaći iz rusvaja koji sam počinila. Mučim se (em me zeznula bolest, em malo dijete, em redovan posao...) Pomagajte drugovi, hoću da se ubijem...nekad bi davno otpjevao Oliver Mandić..a ja samo hoću napraviti godišnji izvještaj. Kako sad to rasknjižavati??? Ništa nisam skužila :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa nije to ništa komplicirano.

Imate dug prema nekome. On se vodi na dvojci. Kad se to potraživanje naplati tek onda se rasknjižava. Ako nije bilo novca za to onda ništa. Sve ostaje tako kako je.

Trebali ste platiti nekom da vam to riješi na vrijeme.

Koliko znam, u Fini moraju prijaviti tko nije predao na vrijeme i onda slijedi kazna za firmu i direktora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, ne mogu vjerovati da ste mi dali tako "stručno" pojašnjenje knjiženja izvoda kada je d.O.o. u blokadi. Zaista ste mi "pomogli". Znate kako kažu naši stari-prvih 30 godina učimo govoriti, a nakon toga učimo šutjeti (odnosno, odabrati kada je bolje ništa ne reći). Što se pak FINE tiče, dobro sam upoznata sa svime. Bolje da niste napisali ništa, nego dali ovakvo "pojašnjenje". Ako ne razumijete što pitam, onda sumnjam i u Vašu stručnost. Ja barem javno priznajem da nisam na čisto s ovim problemom. A bogami i Vi ste , čini mi se, upravo učinili to isto.

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi bila namjera poniziti Vas ni osuđivati .

Samo sam rekla svoje mišljenje. Po meni, ako ne znate, ne stignete i slično, bolje je platiti nekom da Vam to napravi jer je to puno manje od kazne koju možete dobiti.

Isto tako, rekla sam Vam kako knjižiti i ne znam što Vi niste razumjeli.

Neki ljudi traže pomoć, a nisu je spremni prihvatiti.

Sada mi je žao što sam uopće gubila vrijeme da Vam pokušam pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija