Jump to content

Žalba u ponovljenom upravnom postupku


zdena28

Preporučene objave

Dobio sam spor na upravnom sudu RH protiv Ministarstva obrane za priznavanje statusa Hrv branitelja uz uvjet da se u ponovljenom upravnom postupku utvrdi nekoliko dodatnih činjenica te da mi se izda potvrda hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.Prvostupanjski organ je u upravnom postupku tražio moje očitovanje te izjavu nekoliko svjedoka,a poslije toga donio odluku o nepriznavanju statusa iako sam status dokazao i dokumentima.Na tu odluku imao sam pravo žalbe drugostupanjskom organu te sam u zakonskom roku iskoristio to pravo,ali odgovor na moju žalbu nisam dobio u zakonski propisanom roku pa me zanima što mi je činiti i koje su pravne posljedice za nepoštivanje zakonskoga roka?

 

Hoće li moja žalba zbog nepoštivanja zakonskih rokova bez obzira na rješenje koje ću možda sa zakašnjenjem dobiti morati biti rješena u moju korist?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko vam žalba nije riješena u zakonskom roku, u tom služaju imate pravo na tužbu upravnom sudu kao da je vaša žalbe odbijena.

Međutim, rok za donošenje rješenja mora doista biti prekoračen jer će u protivnom upravni sud odbaciti žalbu kao preuranjenu.

Naime, rok za donošenje rješenja se računa od dana kad je drugostupanjsko tijelo zaprimilo kompletiranu dokumentaciju, dakle, ako su slane kakve nadopune ili sl.

Zakašnjenje nema nikakve veze s činjeničnom situacijom pa će vaš predmet biti riješen u skladu s time.

Da budete sigurni u kakvom je stanju vaš predmet, bilo bi najbolje da nazovete drugostupanjski organ i tražite informaciju o stanju vašeg predmeta i ne dajte se smesti jer na to imate pravo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija