Jump to content

Da li kazneno odgovara osoba koja svjesno umanji ostavinsku masu


sunsurfer

Preporučene objave

Lijep pozdrav! Molim hitan odgovor!

 

Ostavinska rasprava završena(11/2007), maćeha, polusestra i ja(kćerka iz prvog braka) potpisale nasljednički sporazum! Ne prihvativši očevu oporuku po kojoj ništa ne nasljeđujem zahtijevala sam nužni dio, te na temelju istog dobila dogovoreni novčani iznos. Ostavinski postupak je vođen u malom mjestu kod jedinog javnog bilježnika.

 

Napominjem da s ocem nisam kontaktirala nakon što se drugi put oženio, maćehu nikad nisam upoznala(opunomoćila je odvijetnika u ostavinskom postupku), a polusestru tek tada jer je bila prisutna.

 

Nedavno sam doznala da su kao svijedoci te strojno pisane oporuke potpisane obje šogorice moje maćehe(tj, supruge njene braće)!

Zatražila sam presliku komletne medicinske dokumentacije liječenja mog oca te doznala da je oporuku potpisao u terminalnoj fazi bolesti, 4 dana prije smrti, pod djelovanjem opijatnih analgetika(preminuo od karinoma s metastazama)!

Također sam došla do saznanja da je ostavinsku masu maćeha bitno umanjila, te je svela na 30% stvarne imovine stečene u njihovu braku(nekretnine glase na njeno ime, kao adresu u ZK ulošcima je navela adresu svoje majke, a ne adresu koja joj je u osobnoj), a radi se o nekretninama koje je otac naslijedio od svojih roditelja dok je bio s njom u braku!

 

Naknadno sam pronašla imovinu koja se još vodi na očevo ime, te na pokojnu baku po ocu(to maćeha nezna)!

 

Što mi je činiti? Dali mogu maćehu kazneno prijaviti?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija