Jump to content

Regresno potraživanje od osiguravajuće kuće

Tonal
 Dijeli

Preporučene objave

Prije nekoliko mjeseci bio sam sudionikom prometne nezgode pod utjecajem alkohola.

Sada sam od osiguravajuće kuće dobio regresno potraživanje u

iznosu od 34000,00 kn za štetu koja je "kao" nastala.Svjestan sam toga da vožnjom pod utjecajem alkohola gubim prava iz osiguranja , ali ni u najcrnjim slutnjama nisam mislio da šteta može biti veća od petnaestak tisuća kuna.

Koje su moje mogućnosti da se žalim i da prigovorim na taj iznos jer mislim da je osobi koja je sudjelovala u prometnoj nezgodi neopravdano priznata totalna šteta za vozilo koje je bilo staro , ali se realno moglo popraviti za puno manji iznos.

Ne bježim od svoje odgovornosti i spreman sam platiti realan iznos štete ali me smeta da ako netko ima "vezu" u osiguravajućoj kući da mu se procijeni totalna šteta mene prisiljava da to i prihvatim.

Dijeli na drugim stranicama

Policija je bila i ja sam potpisao zapisnik.

Rješenje još nisam dobio , ali svoju krivnju ne mogu nijekati

jer se nisam uspio zaustaviti na vrijeme , a vozilo ispred mene je zakočilo da propusti autobus koji je izlazio sa stanice.

Znači , ja sam svjestan da sam kriv i spreman sam platiti za štetu koja je nastala , ali realnu cijenu.

Zato me zanima da li postoji neki način da zatražim ponovnu procijenu ili nešto slično , kako bi se preispitala visina utvrđene štete.

Procjenitelj osiguravatelja pravi dokumenat "izvid štete" nastojte se kao stranka u postupku domoći tog papira.

Izračunavanjem cijene djelova za zamjenu, materijala i sati rada za djelove za popravak i zamjenu novih, na što se dodaje i naknada za umanjenu vrijedost vozila, dobija se visina štete.

Centar za vozila Hrvatske izdaje katalog orjentacijskih cijena vozila, u kojem možete naći orjentacijsku cijenu tog vozila, tj. visinu "totalke".

Osiguravatelji u regresnom potraživanju zaračunavaju i troškove obrade zahtjeva sa zateznim kamatama.

Ništa bez odvjetnika i vještačenja.

• 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija