Jump to content

alkohol i VPS


zapadnjak

Preporučene objave

pozdrav,

 

dana 14.01.07 me zaustavila policija i podvrgnula alkotestu. rezultat je bio 1,25 promila. kazna je trebala biti 2000 kn, 3 mjeseca bez dzvole i 3 boda. u zakonsko predviđenom roku sam podnio prigovor prekršajnom sudu. neki dan, točnije 17.04.09 mi je došlo rješenje VPS-a gdje se ukida odluka o izricanju 3 negativna boda i odbija se moj prigovor kao neosnovan jer nisam dostavio dokaze o materijalnom stanju itd. izrečena kazna je 2000 kn i 3 mjeseca bez vozačke. pitanje je da li mogu priložiti žalbu na ovo, ako ne od kada mi vrijedi oduzimanje vozačke i da li mogu platiti u ratama. što mogu još učiniti? bio bih zahvalan kada bi mi netko mogao odgovoriti.

hvala na pomoći...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara nastupa 365. dana od datuma donošenja rješenja u VPS-u.

 

Policija vozača rješenjem obavještava o datumima početka i završetka zaštitne mjere u vremenskom trajanju po sudskoj presudi.

 

Pošto je po novom Prekršajnom zakonu dostava regulirana krajnje liberalno, a vožnjom za vrijeme zaštitne mjere činite kazneno djelo, bilo bi Vam pametno osobno se informirati u policiji da Vam dežurni službenik u informacijskom sustavu provjeri da li Vam je na snazi zaštitna mjera.

 

Nemojte im doći vozilom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zapadnjak je napisao:

možete li mi reći kada počinje rok zabrane upravljanja vozilom? oću li dobiti pismenu obavijest ili moram otić u policijsku postaju. još jednom hvala na odgovoru...

 

www.mup.rh:

 

"30. Otkad počinje teći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom?

 

Odredbama članka 297. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) i članka 151. Prekršajnog zakona (NN br. 107/07) propisano je da se izvršenje odluke ( prekršajnog naloga, presude i rješenja) o izricanju zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom provodi nakon što je odluka postala pravomoćna i izvršna, a provodi se upisom izrečene mjere u evidenciju vozača o izdanim vozačkim dozvolama. O upisu zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, policijska uprava, odnosno policijska postaja koja je izvršila upis izrečene zaštitne mjere u evidenciju vozačkih dozvola vozača, navedenome vozaču neće slati nikakvu zasebnu obavijest o upisu i trajanju zaštitne mjere."

 

Pored prekršajne odovornosti odgovarate i kazneno zbog KD Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308 Kaznenog zakona.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija