Jump to content

Tvrtka u mirovanje - problem s starom robom

luludi
 Dijeli

Preporučene objave

Suprug ima tvrtku od 1993.

1994 g tvrtka je otvorila jedan dućan sa tekstilom i uvezla nešto robe u vrijed. 83.000,00 kn (u to vrijeme još nije bilo PDV-a)

1995 g. taj dućan se zatvara

tvrtka je poslovala u jednom drugom sektoru - nevezano za tekstil i prodaju.

Sada tvrtka ne radi nikako - nema nikakvog prometa već 2 godine, suprug ne želi tvrtku niti zatvoriti niti prodati, bez obzira na to država naravno potražuje svoje - razne poreze i sl.

Razmišljsmo o tome da stavimo tvrtku u mirovanje no to je teško - knjigovođa nam govori da to ne možemo napraviti dok ta preostala roba stoji.

Jedan dio te robe je prodan komisijski u jedan dućan, nešto sitno je dano nekim trgovcima kao uzorak da bi prodali (bezuspješno), sada ta roba stoji kod nas i to je nemoguće prodati jer je staro i demode totalni.

Donirati robu ne možemo jer - donacija je moguća u iznosu do 22% od ukupnog prihoda. Prihoda tvrtka ne ostvaruje.

Moguće je napraviti otpis - od strane porezne uprave - no s obzirom da je nešto robe dano za uzorak (nešto i pogubljeno) - to je jedna procedura.....

Molim Vas ako imate kakav savjet kako da to najbrže, najbezbolnije po novčanik i najzakonskije riješimo.

Cilj nam je riješiti se te robe, stavit tvrtku u mirovanje da smanjimo davanja - dok ne krenemo jednog dana u pravi posao.

Inače je suprug zaposlen i osim toga on je ajmo reći invalid Domovinskog rata - mislim nije pravi invalid ali ima neki najmanji stupanj invalidnosti - nije u mirovini.

Dijeli na drugim stranicama

donacija je moguća u iznosu do 22% od ukupnog prihoda

nije nego 2%

no svejedno - prihoda nema.

totalna rasprodaja - mislim da nije moguća jer dućan je davno zatvoren, ta roba je na tavanu i iskreno ja sumnjam da bi to itko kupio pa da smanjimo i 99%

pa mora biti neka caka - mislim pa ne želim pokrasti državu niti zakinut je za poreze ali ne želim niti plaćat neku cifru koja je nepotrebna - mora biti neka caka tako da uredno stavimo firmu na mirovanje a da se te robe riješimo bez neke procedure u koju treba opet ulagati i vremena i novaca - ta roba nit je ukradena nit je dobivena besplatna, postoje fakture.

javite se molim vas ko zna riješenje, brzo i efikasno

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija