Jump to content

Pravo na kupnju zemljišta kao poljoprivrednog zemljišta - savjet


PuPe

Preporučene objave

Zainteresiran sam za kupnju dijela, oko 600-tinjak kvadrata, poljoprivredne parcele koja je naslonjena na moje dvorište. U katastru kažu da navedenu parcelu nije moguće rasparcelirati osim ako se na istoj neće nešto graditi, recimo garaže ili slično. Vlasnik je zainteresiran prodati cijelu parcelu svima na čija se dvorišta ona naslanja jer ju i ovako ne obrađuje i svake godine je pod ambrozijom (što je i jedan od razloga da uzmem taj komad zemlje da mi ambrozija ne raste pod nosom). Iako na navedenom području nema državne ili općinske zemlje već su sve privatne bašće, postoji plan star 30 godina da se na tom području nekad napravi naselje. Imamo li prava supruga i ja kao branitelji provesti parcelizaciju zamljišta kao poljoprivrednog a ne građevinskog. Na zemljištu bi imao bašću ili možda podigao plastenik. Molim savjet i hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

probaj se poslužit malim trikom.Mjernik ti izmjeri tvoj dio i onda sa vlasnikom postaješ suvlasnik na parceli a u ugovoru navedeš da di koristiš tu i tu stanu u tolikoj kvadraturi ionda to grafički prikažete i ovjerite kod javnog bilježnika.Tako ti taj dio zemlje nemože nitko uzet a ti nemoraš nikaj gradit.Tak sam ja izveo štos na moru i sve OK. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija