Jump to content

grobno mjesto-prijenos vlasništva


biokovo

Preporučene objave

Već godinama plaćam grobno mjesto gdje je sahranjen moj pradjed. Grobno mjesto je kupila moja baka (kći pokojnog)no u Ukopu nemaju evidentirano tko je kupio. Kako ja nisam bila rođena 1963 kada je kupljeno ne mogu me upisati kao vlasnika nego baka mora dati izjavu da je ona kupila te da ga poklanja meni. Baka ne živi u blizini tako da bih to napisala sama a ovjerio bi javni bilježnik u bakinom mjestu stanovanja. Može li mi netko napisati kako bi trebala izgledati ta izjava?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Između ***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca, OIB, adresa***, s jedne strane kao nositelja prava korištenja, te ***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca, OIB, adresa***, s druge strane, sklopljen je dana ***datum, mjesec, godina*** slijedeći

 

UGOVOR O PRIJENOSU PRAVA TRAJNOG KORIŠTENJA GROBNICE

 

I

 

Ugovaratelji suglasno utvrđuju da je ***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca***, nositelj prava trajnog korištenja grobnice položene na Mjesnom groblju ***di je groblje*** br. ****.

 

II

 

***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca*** prenosi i ustupa na trajno korištenje grobnice iz čl. 1. ovog ugovora na drugu ugovornu stranu ***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca***.

 

III

 

U posjed grobnice iz čl. 1. ovog ugovora ***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca*** stupa odmah po potpisu ugovora.

 

IV

 

***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca*** ovlašćuje ***ime i prezime, djevojačko prezime ili ime oca*** da na temelju ovog ugovora može izvršiti promjenu naziva korisnika grobnice položene na Mjesnom groblju ***di je groblje*** br. ****, na svoje ime kod pravne osobe koja upravlja grobljima, sve sukladno Zakonu o grobljima.

 

V

 

Sve troškove u svezi provedbe ugovora snosi ***ime i prezime***.

 

VI

 

Ugovor je sačinjen u 5 istovjetnih primjeraka svaki sa snagom izvornika. U znak pristanka na prava i obveze iz ovog ugovora, ugovaratelji ga potpisuju.

 

***mjesto sastavljanja i datum***

 

 

_________________ _________________

ime i prezime davatelja ime i prezime primatelja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija