Jump to content

porezi na promet nekretnina


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć!

Dobio sam kaznu "zbog neprijavljivanja nastanka porezne obveze, odnosno nedostavljanje Kupoprodajnog ugovora u zakonskom roku ispostavi Porezne uprave na području koje se nekretnina nalazi".

Napominjem da sam sam porez na nekretninu platio, istina ne u onom roku od trideset dana, a kazna je stigla tek kad sam porez platio.

Da li bi prigovor na prekršajni nalog nešto promjenio i imali negdje nekakav obrazac prigovora.

Zahvaljujem na svakoj pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li doista prijavili promet nekretninom u roku od 30 dana od dana nastanka? Jer to mi se čini kao jedino pitanje na dobijeni Prekršajni nalog. A drugo, koliko znam, ako niste platil porez u vremenu od 15 dana od dana primitka rješenja o razrezu istog, onda ste našoj Državi dužni i nešto kamata. Prepručam Vam da se obratite nadležnoj ispostavi Porezne uprave sa uplatnicom o plaćenom porezu i provjerite što je s kamata i platite ih po mogućnosti odmah. Naime, one mogu biti vrlo male, ali s vremenom rastu, a onda Vas Porezna upozori mjesec ili dva prije isteka roka zastare da ste dužni iznos od: ovdje obično slijedi troznamenkasti broj. Potom Vas uhvati galvobolja. Izbjegniite to danas.

Pišite prgovor ako ste uredno prijavili porez na vrijeme.. Moje isksutvoje da treba pisati prigovor ako to i nije tako, a pogotovo što ste porez platitli, pa se onda uz malo sreće možda i oslobodite tog troška po prekršaju.

Ipak, ako ste porez platitli, tko je prijavio promet nekretninom - vi ili javni bilježnik?i

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija