Jump to content

kako se upisati u zemljišne knjige


anonimno

Preporučene objave

Kupili smo zemljište za koje se vlasništvo nije moglo odmah upisati u zemljišne knjige jer se naš prodavatelj nije prije nas upisao kako ne bi platio porez. Da bude jednostavnije njega ću nazvati vlasnik 2. Vlasnik 1 je gosp. od kojeg je on kupio zemlju. Dakle, nakon što smo mi kupili zemlju, sin vlasnika 1 je počeo to osporavati pa smo svi supa završili na Općinskom sudu. Tamo smo dobili presudu u našu korist. Vlasnik 1 tada se žalio pa smo završili na Županijskom sudu. Sada držim u ruci sve te presude u našu korist, pravomoćne. Problem je u tome što kad smo željeli to vlasništvo napokon upisati u zemljišne knjige, u međuvremenu je kao vlasnik upisana treća osoba kojoj je vlasnik 1 nakon nas prodao zemlju. Pitanje: Kako mi možemo ostvariti naše pravo na vlasništvo tog zemljišta? Bili smo kod nekoliko odvjetnika i svi nam kažu da zaboravimo, tj. da stupimo u posjed pa ako nas tko dođe otjerati ili slično možemo se opet s njim tužiti. Međutim, nama to nije rješenje. Dakle, pomozite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto ste napravili kardinalnu pogrešku jer očito niste stavili u zemljišne knjige zabilježbu spora oko navedene nekretnine, u uložak u kojem je upisana ta nekretnina, sada Vam preostaju hvatanja za slamke koje proizlaze iz principa Zakona o zemljišnim knjigama.

 

Dakle, dobro su Vas savjetovali jer je to jedini pokušaj da se spasi što se može ali naravno pod uvjetom da kupac već nije u posjedu i ne namjerava tako skoro biti.

Kasnije ćete možda morati tužiti i vlasnika1.

Uglavnom, uđite u posjed ako to možete na miran način!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija