Jump to content

porodiljni-nova trudnoća-otkaz?


mama1

Preporučene objave

Poštovani,

Našla sam se u kompliciranoj situaciji pa bih vas molila savjete. Trenutno sam na porodiljnom dopustu- još tri mjeseca. Ponovo sam ostala u drugom stanju. U međuvremenu je došlo do reorganizacije moje firme te sam nedavno dobila najavu da ću 15 dana iza porodiljnog dobiti otkaz kao tehnološki višak. Poslodavcu još nisam rekla za novu trudnoću jer je druga trudnoća na početku. Inače imam ugovor na neodređeno. Mogu li dobiti odgovore/savjete za sljedeća pitanja:

 

1. ako mi je najavljeno da ću dobiti otkaz kao tehnološki višak po isteku porodiljnog, mogu li ako sam ponovo u drugom stanju mogu dobiti otkaz bez obzira na zakon o radu?

2. ako ne mogu(1), da li su me dužni preraspodjeliti na neko drugo radno mjesto ili na moje dosadašnje, ako se moje sadašnje radno mjesto ukinulo (ne organizacijski već samo kao višak)? Ako su me dužni praraspodjeliti na neko drugo radno mjesto da li mi moraju ponuditi novi ugovor o radu na neodređeno?Ako trudnoća nastavi biti uredu, a bude moguće, željela bih raditi.

3. što znači potvrda liječnika u zakonu o radu- da li to znači da bih trebala otvarati bolovanje (makar nije potrebno) kako bi se stekao pismeni uvid u moje stanje s čime bi se smatralo da sam obavijestila poslodavca ili postoji drugačiji način?

Nadam se da moja situacija nije prekomplicirana i da će me netko znati posavjetovati.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija