Jump to content

pravo služnosti puta


splitskimag

Preporučene objave

Tete su bile vlasnice parcele koju su postupno parcelizirale zbog prodaje. Ostala je parcela na koju su tete dijelom ostavile put ali kao sastavni dio parcele i put nikada nije izdvojen od parcele ni upisan kao takav, ali su susjedima ( nekima stoji u kupoprodajnom ugovoru ) dali pravo služnosti zbog prolaza do mora. Napominjem da je služnost prolaza do mora dozvoljena kao "skraćeni put" jer zaobilazni put je nešto dulji ali postoji, a sve te druge parcele imaju pristup i glavnoj cesti koja također vodi do mora.

U međuvremenu sam naslijedio parcelu od teta a prije nekoliko godina susjed u 1. redu ispod moje parcele zatvorio je prolaz do mora kako ostalima tako i meni. Parcelu sam naslijedio kao parcelu a ne kao parcelu i put i na takvu ću platiti porez. Zadnjih par godina taj dio parcele vodi samo na moju parcelu i nigdje dalje. Inače sa glavne ceste ulazim direktno na taj dio svoje parcele koja je služila kao "put" ili "prolaz".

 

Pitanje: Može li se ukinuti ili prestati pravo služnosti prolaza budući već par godina je prolaz zatvoren od susjeda ispod koji je fizički prepriječio prolaz preko njegove parcele, naročito stoga što put kao put ne postoji već je to parcela u mom vlasništvu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija