Jump to content

šta dalje


plperano

Preporučene objave

Molim da mi neko odgovori kako imam pravo na 100% bolovanje kada nemogu do ratnog puta. Obišao sam sve ustanove ali kažu da nemam pravo uvida u to , na liječenju sam već 7mj ,bolničko liječenje 2 puta stanje u pogoršanju opet liječenje tj hospilatizacija.Ako predam papire za 100% odbiće me . Ratni put samo imaju pravo na uvid pravne ustanove i šta dalje HVALA Još nešto dali da uopće predajem papire bez ratnog puta i dali će proći .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi predajte u HZZO svu dokumentaciju koja je potrebna za ostvarivanje 100% bolovanja. A sam HZZO bi trebao službeno tražiti ratni put od postrojbe, odnosno sada vjerojatno pravnog slijednika, a pretpostavljam da je to Zapovjedništvo HKoV-a u Karlovcu, mislim da je adresa Domobranska 12, 47000 Karlovac. Svojevremeno dok sam radio u bivšoj postrojbi, u našu personalnu službu dolazili su redovito zahtjevi HZZO-a za ratni put u svezi vještačenja naravi bolovanja, pa ne vidim razloga da to i dalje ne funkcionira. Naravno, za svaki slučaj dok budete predavali dokumentaciju, izravno ih pitajte o tome postupku u svezi ratnoga puta. Naravno da postoji mogućnost da se netko od njihovih zaposlenika napravi "blesav" i kaže da to oni ne traže (što nije istina), ali ih vi ipak uljudno zamolite da to učine, jer nemate drugoga izbora. Nadam se da ćete i uspjeti. Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bolovanje u 100% iznosu može se ostvariti ako je bolest ili povreda zbog koje se ide na bolovanje posljedica i u svezi Domovinskog rata .

 

ako na nalazu i mišljenju DLP imaš upišanu bolest ili povredu kao posljedicu Domovinskog rata i zbog čega si dobio invalidnost tada je bolovanje plaćeno 100% .

 

ili po ocijeni komisije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljećnica OP napiše zahtjev za izdavanje ratnog puta potrebnog za odobrenje DR bolovanja.Taj zahtjev predaš tamo gdje si vjerojatno izvadio i potvrdu da si branitelj (što je tu nejasno!).To u stvari i nije tvoj osobni ratni put već tvoje postrojbe a sukladno tvojim dužnostima u njoj.

Tvoj ratni zap. ti može napisati samo dodatak ratnog puta tj. navesti neki događaj za koji imaš svjedoke (u slućaju provjere)a vezan je za nastanak tvoje bolesti.

Povjerenstvo koje ti produžava bolovanje rješava i DR bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija