Jump to content

Djelatnici HEP-a i bespravan ulazak u privatan posjed


Mihac

Preporučene objave

Imao sam slučaj da sam na svu sreću bio kod kuće dok su dvojica djelatnika iz HEP- bez da su pozvonili, a imam tri zvona, su se ušetali u dvorište kao da je to njihovo privatno vlasništvo.

Što bi vi učinili u takvom slučaju?

Da li bi šutjeli i dozvolili da vam ulazi tko god stigne u privatan posjed ili bi se usprotivili ?

 

Taj dio je snimljen s video nadzornom kamerom, na ulazu piše da je objekt pod audio i video nadzorom, Kompletan nadzorni sustav je licenciran , ali mi moderator neda da ostavim link na video klip koji pokazuje direktan ulazak u privatan posjed.

 

Imam i dio gdje ih je druga kamera (jednog od njih) uhvatila kako je otuđio aku bušilicu.

 

Pravne institucije normalno ne rade, jer policija kaže da kako znam da su to elektrini djelatnici, a u elektri sam bio kod njihovog šefa i davao sam 1000 eura nagrade za njihova imena i prezimena.

Toliko o poštenju našemu i našoj pravnoj državi, kada pojedinac mora šutjeti i trpjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

magel je napisao:

Poštovani, i mene zanima kako znate da su to djelatnici HEP-a?

Pa snimio ih je video nadzor i vrlo jasno se vide, a isto tako ih je i uhvatila druga kamera kako jedan od njih otuđuje aku bušilicu. To sam objavio na svom forumu skoro pod istim nazivom kao i ovdje (budući moderator neda da ostavim link na drsku krađu).

A i osobno sam ih uhvatio i došli su s metalic crvenkastim fiatom na kojemu lijepo piše da su iz elektre. Na kombinezonima je logo HEP-a, a fascikl koji je jedan imao je isto od HEP-a, a isti su mi kasnije zbog toga pokušali složiti neku prijavu za neovlaštenu potrošnju, međutim nije išlo, jer jedini u ulici imam vanjsko brojilo, limitatore i sve apsolutno legalno, a račune plaćam redovito.

 

Htjeli su mi sa stupa u prvom mjesecu isključiti struju zbog navodnog duga od prije 10 godina, koji niti ne glasi na moju parcelu niti na moje prezime niti ima bilo kakve veze samnom, objektom ili s bilo kim iz moje obitelji.

Dovukli su iz Sokol Marića osiguranje (ima na snimkama)i onda su ušli opet neovlašteno u dvorište ( ja sam bio kod zubara) i maloljetnoj djeci su rekli da moraju na stupu iskopčati struju.

Stariji sin me uplašen nazvao na mobitel (vani je bilo jako zima, negdje minus 13-15 otprilike)i ja sam odmah zvao policiju i ispričao im događaj, te rekao ako oni ne dođu prije mene da ću osobno s puškom skinuti svakoga tko je u mom dvorištu ili na banderi, ispalo je kao prijetnja,tako zakon kaže, ali sam bio spreman na sve, pa i na zatvor, a oni pod ledinu.

Slučaj se vrlo brzo riješio i policija ih je jednostavno otpremila tamo otkuda su i došli, te im je rečeno da ako sumnjaju da ima ikakvih digovanja da to riješe sudskim putem, a ne samonaplatom i isključivanjem za nešto što nema nikakvog temelja niti osnove.

 

Da mi ne kaže netko kako sam ja napravio kazneno djelo ( iako se to tako izgleda), po zakonu sam spriječio veče kazneno djelo koje se moglo dogoditi, a to je da su mi se djeca mogla smrznuti i još niz nebrojenih stvari.

Indirektan odgovor sam dobio da kad mi slijedeći puta netko preskoči ogradu i uđe neovlašteno u privatan posjed, da ne potežem pušku niti pištolj, jer to još kod nas nije zakonom regulirano ( a trebalo bi imati pravo zaštititi svoju imovinu u svojem posjedu), da upotrijebim nešto drugo, te glavom pokazao na jednu motku (držalo od krampa).

 

Više mi od onda ne ulaze u dvorište kao kauboji, a također sam se riješio i inkasatora za TV koji je znao nedjeljom u večernjim satima samo uletiti u kuću bez da pokuca ili pozvoni na vrata i pravac na tepih u dnevni boravak s prljavim cipelama.

Njega sam dobro izmasirao i stvar je rješena vrlo jednostavno.

Znam da nasilje nije rješenje, ali je to u ovoj zemlji očito jedini način da zaštitiš svoju imovinu.

Sada mi je i auto otključan i mogu ga ostaviti ispred kuće cijelu noć i nikome neće pasti na pamet da ga dira. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija